Into the Great Wide Open maakt eerste namen en ticketinfo bekend

De organisatie van Into The Great Wide Open heeft de eerste acts voor de 2023-editie van het Vlielandse festival bekendgemaakt. De kaartverkoop start zaterdag 28 januari om 10:00 uur. Dit meldt Entertainment Business. 

De eerste namen van Into The Great Wide Open zijn Squid, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, Altın Gün, Agar Agar, La Femme, STONE, Beige Banquet, KEG, Thee Oh Sees, Goldkimono, Bolis Pupul, DEVO, Véras en Indigo Sparke.

De festivaltickets kosten dit jaar 212,50 euro (inclusief Goede Reistoeslag) voor volwassenen, 65 euro voor jongeren van 12 t/m 17 jaar en 45 euro voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. “Helaas ontkomen ook wij niet aan een stijging van de prijzen”, aldus de organisatie. “Dat wringt, want we willen ons festival graag voor iedereen toegankelijk en betaalbaar houden. Maar we zien ons net als iedereen geconfronteerd met fors stijgende kosten op alle fronten. Kort en wrang gezegd: zonder deze verhoging kan het festival komend jaar überhaupt geen doorgang vinden.’

Goede Reistoeslag

Voor minderbedeelde gezinnen bestaat de mogelijkheid om een gratis ticket voor Into The Great Wide Open 2023 aan te vragen. De pilot met vijf gezinnen, geselecteerd in samenwerking met Quiet en weekendschool Baljée, was vorig jaar een groot succes. Tijdens de verkoop van de reguliere festivaltickets is het mogelijk hiervoor een donatie te doen.

Bij de prijs inbegrepen zit een zogeheten Goede Reistoeslag van 7,50 euro. Op deze manier wil Into The Great Open bezoekers stimuleren fossielvrij naar het festival te reizen. Wie dit ook daadwerkelijk doet, krijgt het bedrag in de vorm van op het festival te besteden tegoed terug. De toeslag van bezoekers die dat niet lukt wordt gebruikt om de gehele reis van alle bezoekers klimaatneutraal te maken door middel van onder meer koolstofopslag.

Into The Great Wide Open 2023 vindt van 31 augustus tot en met 3 september plaats op Vlieland.

Door: Nationale Recreatiegids