Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Into the Great Wide Open maakt eerste namen en ticketinfo bekend

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Into the Great Wide Open maakt eerste namen en ticketinfo bekend
De organisatie van Into The Great Wide Open heeft de eerste acts voor de 2023-editie van het Vlielandse festival bekendgemaakt. De kaartverkoop start zaterdag 28 januari om 10:00 uur. Dit meldt Entertainment Business. 

De eerste namen van Into The Great Wide Open zijn Squid, Charlotte Adigéry & Bolis Pupul, Altın Gün, Agar Agar, La Femme, STONE, Beige Banquet, KEG, Thee Oh Sees, Goldkimono, Bolis Pupul, DEVO, Véras en Indigo Sparke.

De festivaltickets kosten dit jaar 212,50 euro (inclusief Goede Reistoeslag) voor volwassenen, 65 euro voor jongeren van 12 t/m 17 jaar en 45 euro voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. “Helaas ontkomen ook wij niet aan een stijging van de prijzen”, aldus de organisatie. “Dat wringt, want we willen ons festival graag voor iedereen toegankelijk en betaalbaar houden. Maar we zien ons net als iedereen geconfronteerd met fors stijgende kosten op alle fronten. Kort en wrang gezegd: zonder deze verhoging kan het festival komend jaar überhaupt geen doorgang vinden.’

Goede Reistoeslag

Voor minderbedeelde gezinnen bestaat de mogelijkheid om een gratis ticket voor Into The Great Wide Open 2023 aan te vragen. De pilot met vijf gezinnen, geselecteerd in samenwerking met Quiet en weekendschool Baljée, was vorig jaar een groot succes. Tijdens de verkoop van de reguliere festivaltickets is het mogelijk hiervoor een donatie te doen.

Bij de prijs inbegrepen zit een zogeheten Goede Reistoeslag van 7,50 euro. Op deze manier wil Into The Great Open bezoekers stimuleren fossielvrij naar het festival te reizen. Wie dit ook daadwerkelijk doet, krijgt het bedrag in de vorm van op het festival te besteden tegoed terug. De toeslag van bezoekers die dat niet lukt wordt gebruikt om de gehele reis van alle bezoekers klimaatneutraal te maken door middel van onder meer koolstofopslag.

Into The Great Wide Open 2023 vindt van 31 augustus tot en met 3 september plaats op Vlieland.

Door: Nationale Recreatiegids

 

06 december '23 (13:18)

Pieten dit jaar minder geschminkt volgens KOZP

Bij sinterklaasvieringen worden pieten steeds minder geschminkt. Op scholen, in winkels en bij bedrijven komen bijna alleen nog roetveegpieten langs. Dat concludeert Kick Out Zwarte Piet (KOZP) na een landelijke monitoring afgelopen sinterklaasperiode. Bij intochten valt volgens de groep nog de meeste vooruitgang te boeken.

06 december '23 ( 9:00)

Strengere handhaving geluidsoverlast Paradiso mogelijk einde van popzaal

Directeur Geert van Itallie vreest het einde van de Amsterdamse popzaal Paradiso als er door de gemeente strenger wordt gehandhaafd op geluidsoverlast rondom het pand. Dat bevestigt hij tegen het ANP nadat er dinsdag een rechtbankverslag was verschenen in Het Parool.

05 december '23 (13:31)

Film over Amy Winehouse april 2024 in Nederlandse bioscoop

De film Back to Black, over het leven van de overleden zangeres Amy Winehouse, is volgend jaar vanaf april in de bioscoop te zien. De première is in het Verenigd Koninkrijk en Polen op 12 april, vanaf 18 april draait de film ook in Nederland.

05 december '23 (10:35)

Brancheverenigingen klaar voor Dag van de Recreatie

Aankomende woensdag 6 december organiseert FNV Recreatie de Dag van de Recreatie. Dit jaar ni het Archeon in Alphen aan den Rijn. Daar wordt de dag gewijd aan de ontwikkeling van werknemers in de recreatiesector. Het is een vervolg op het congres ‘Recreatie terug op de kaart’ van afgelopen jaar, waarin werkgevers, onderwijs en medewerkers centraal stonden. Natuurlijk is iedereen welkom bij het middaggedeelte van de dag. Dat is van 12:30 tot 17:00 uur, meldt HISWA-RECRON. Onder andere zij staan er helemaal klaar voor. 

05 december '23 ( 9:02)

Marcel en Gijs solliciteren naar titel Mediapersoon van het Jaar

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman zien zich volgende week wel uitgeroepen worden tot Mediapersoon van het Jaar. Het duo solliciteerde er maandagavond in hun NPO 3-talkshow Van Roosmalen & Groenteman nadrukkelijk naar.

04 december '23 (14:47)

Pinkpop maakt eerste namen bekend

De organisatie van Pinkpop heeft de eerste line-up bekendgemaakt. Het gaat om 27 namen, met als headliners onder andere Calvin Harris en Ed Sheeran, meldt Pinkpop.

04 december '23 (11:31)

Deel Zomercarnaval verdwijnt achter hekken en zonder sterke drank

De opzet van het Rotterdamse Zomercarnaval gaat op de schop. De traditionele Straatparade blijft, maar het avondprogramma wordt aangepakt en verdwijnt achter hekken. Ook mag niet langer sterke drank worden geschonken. De maatregelen zijn volgens burgemeester Ahmed Aboutaleb nodig om incidenten zoals bij de editie afgelopen zomer te voorkomen.

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.