Eurosonic Noorderslag ook te volgen bij NPO

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Mensen die geen ticket hebben kunnen bemachtigen voor het uitverkochte festival Eurosonic Noorderslag (ESNS), kunnen via de radio en televisie alsnog een beetje meegenieten. Op NPO 3FM, NPO FunX en NPO 3 wordt volop aandacht besteed aan het showcasefestival in Groningen.

Vanaf donderdag wordt in de verschillende programma's van NPO 3 FM live verslag gedaan van Eurosonic, met livesessies, optredens en interviews met verschillende artiesten. Daarnaast presenteert de radiozender met ESNS ook de talkshow Nieuw Nederlands Peil, waarin nieuwe muzikale talenten worden voorgesteld aan het grote publiek. Ook schuiven oud-winnaars van de Popprijs aan om het te hebben over het begin van hun muzikale carrière.

NPO FunX staat in Groningen op de Grote Markt met de FunX Stage. Daar treden artiesten als Katnu, Dopewboy, Ir Sais en FMG op. Dj Fernando Halman verzorgt de presentatie.

Popprijs

Op zaterdag presenteren 3FM-dj's Vera Siemons en Justin Verkijk live vanuit Groningen het tv-programma Eurosonic Noorderslag. De uitzending wordt gevuld met interviews, reportages en optredens van jonge bands en artiesten, zoals bijvoorbeeld Nonchalange, néomí, Coloray, Joost en Cosmic Crooner. Ook de winnaar van de Popprijs 2022 wordt bekendgemaakt in het programma, dat wordt uitgezonden op NPO 3.

Door: ANP