Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Eerste Vakantiebeurs sinds pandemie heeft 'voor ieder wat wils'

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Eerste Vakantiebeurs na coronacrisis heeft 'voor ieder wat wils'
De Vakantiebeurs gaat weer van start. Voor het eerst in twee jaar verzamelt de reissector zich gedurende vier dagen in de Jaarbeurs in Utrecht om consumenten te inspireren met de laatste trends op vakantiegebied. Want hoewel het leven het afgelopen jaar voor veel mensen duurder is geworden, is de vraag naar reizen onder Nederlanders hoog, merkt beursmanager Marleen Rompen.

Bezoekers kunnen de komende dagen langs bij in totaal ruim 850 stands. Dat aantal is ongeveer hetzelfde als de laatste editie. Het thema dit jaar is 'In één dag de wereld rond'. "Daardoor is er ook voor iedere bezoeker wat wils. In totaal zijn er over de honderd landen vertegenwoordigd, verdeeld over alle continenten", zegt Rompen.

Hoeveel bezoekers er precies gaan komen, kan Rompen nog moeilijk inschatten. "Maar ik denk dat we richting de aantallen van 2019 gaan", zegt de beursmanager. Toen kwamen ruim 100.000 mensen op de beurs af.

Albanië

Reiskoepel ANVR, die ook op de beurs aanwezig is, merkt dat een aantal bestemmingen dit jaar erg in trek zijn. Turkije, Spanje en Griekenland zijn onverminderd populair. Uit onderzoek van de Vakantiebeurs zelf lijkt ook Albanië in trek. "We denken dat dat komt omdat daar vorig jaar Wie is de Mol is opgenomen", legt Rompen uit, doelend op het populaire tv-spelprogramma van de AVROTROS.

De ANVR merkt bovendien dat duurzaamheid binnen de reissector steeds belangrijker is geworden. "De reisbranche en luchtvaartsector hebben de afgelopen jaren al vele miljoenen geïnvesteerd in het verduurzamen van vliegtuigen, hotels en bestemmingen. Nu is het ook aan ons om dit meer onder de aandacht van de consument te brengen en die te helpen om duurzame keuzes te maken", legt een woordvoerster uit. "Daar kan de Vakantiebeurs bij helpen."

Dichter bij huis

Door de coronapandemie kon de Vakantiebeurs vorig jaar niet doorgaan. In 2021 was de beurs enkel online te bezoeken. En net nu corona in Nederland op zijn retour lijkt en de Vakantiebeurs weer als vanouds te bezoeken is, is de inflatie vorig jaar opgelopen tot het hoogste niveau sinds 1975. Daardoor is het leven van veel mensen in een jaar tijd een stuk duurder geworden.

Maar ook voor mensen die het minder breed hebben, is er aanbod op de beurs. "Bijvoorbeeld vakanties in eigen land, die tijdens de coronacrisis populairder zijn geworden. Zo is er een deel op de beurs ingericht dat zich specifiek richt op vakanties binnen de Benelux. Ook is er aandacht voor fiets- en wandelvakanties dichter bij huis", zegt Rompen. "Bezoekers kunnen hun vakantie zo luxe maken als ze zelf willen. Van een all-inclusivehotel in het buitenland tot een camping om de hoek", vult ze aan.

Door: ANP

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.