Nederlands Filmorkest speelt Zimmer en Elfman in Koninklijk Theater Tuschinski

Het Nederlands Filmorkest zal op zondag 5 februari onder leiding van dirigent Sander Vredenborg, een compilatie van het werk van filmcomponisten Hans Zimmer en Danny Elfman gaan uitvoeren. Het evenement heeft de naam Through Composers’s Eyes. Dit meldt Entertainment Business. 

Het orkest, bestaande uit 50 muzikanten en aangevuld met een 20-koppig koor, wordt vergezeld door op maat gemaakte filmbeelden. De presentatie is in handen van filmmuziekcomponist Matthijs Kieboom. Hans Zimmer componeerde de muziek voor films als Interstellar, Gladiator, The Lion King en Pirates of the Caribbean. Danny Elfman maakte furore met muziek voor Beetlejuice, Spider-Man, Batman en Men in Black. 

Combinatie bioscoop en concert

"We zijn ontzettend trots dat we na de viering van 100 jaar Theater Tuschinski wederom dit fantastische orkest mogen welkom heten voor een mooi optreden in de Grote Zaal van Theater Tuschinski. Deze match tussen bioscoop en concert past perfect in onze toekomstplannen op het gebied van live en theatershows. Het theater komt hiermee nog meer tot leven," meldt David Hanemaayer, Theatermanager Koninklijk Theater Tuschinski. 

Door: Nationale Recreatiegids