Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Gevallen acrobaat van circus Haarlem is buiten levensgevaar

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De artiest die van een grote hoogte naar beneden viel tijdens een optreden van het Kerstcircus Haarlem is buiten levensgevaar. Het circus meldt dat de acrobaat aanspreekbaar is en veel pijnstilling nodig heeft. Hij wordt nog nader onderzocht op bijvoorbeeld breuken of inwendig letsel. Ook spreekt het circus dank uit voor "alle hartverwarmende reacties" die het krijgt.

Het ongeluk gebeurde woensdagavond rond 20.45 uur. Er waren toen zo'n duizend toeschouwers in de circustent aanwezig. De circusartiest werd gewond naar het ziekenhuis gebracht en hulpverleners hebben het publiek het circus uitgeleid.

'Risico hoort bij het circus'

Het circus liet in de loop van de avond al weten dat de artiest bij bewustzijn was en dat hij alle hulp krijgt die nodig is. "Dit risico hoort bij het circus", meldde het op Facebook. "Toch bieden wij onze oprechte excuses aan voor deze nare gebeurtenis waar u helaas getuige van was."

"Tussen de duizend toeschouwers zaten ook een hoop kinderen die deze persoon naar beneden hebben zien vallen", zei een woordvoerder van de politie na het ongeval. "Dit is heel heftig om te zien, dus vanuit de politie adviseren we om contact op te nemen met de huisarts, mochten zij hierna klachten krijgen. Ook is er slachtofferhulp beschikbaar."

Kerstcircus Haarlem

Het Kerstcircus staat sinds 22 december in het Burgemeester Reinaldapark in Haarlem-Oost. Tot en met 8 januari staan er voorstellingen gepland, onder anderen met Hans Klok. De shows van de komende dagen gaan gewoon volgens planning door, aldus het circus.

Klok zei tegen Shownieuws dat hij het ongeluk niet zag gebeuren, omdat hij zich aan het omkleden was. Volgens de illusionist gebeurde het tijdens een act met een groot draaiend rad. "Er gebeuren veel ongelukken mee", stelde hij tegenover Shownieuws. Het slachtoffer, een mannelijke acrobaat, viel "een meter of vijftien" omlaag, aldus Klok.

Door: ANP

01 december '23 ( 9:30)

Peter Pannekoek en Ena Sendijarević bij uitblinkerslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdag weer een groep Nederlanders ontvangen die zich recent hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie te leveren of prijs te winnen voor een zogenoemde uitblinkerslunch. Onder de genodigden waren onder anderen cabaretier Peter Pannekoek, die een Poelifinario won, en filmmaker Ena Sendijarević. Zij won een Gouden Kalf voor beste regie.

01 december '23 ( 9:04)

Eerste Dutch Reality Awards uitgereikt in Amsterdam

De eerste uitreiking van de Dutch Reality Awards vindt vrijdag plaats in Beeld & Geluid in Hilversum. De Dutch Reality Awards zijn een initiatief van diverse mediabedrijven.

01 december '23 ( 8:59)

Luisteraars kunnen weer stemmen voor de Top 2000 van NPO Radio 2

Luisteraars kunnen vanaf vrijdagochtend stemmen voor de 25e editie van de Top 2000 van NPO Radio 2. Mensen hebben tot vrijdag 8 december 15.00 uur de tijd om hun stem uit te brengen. Zoals elk jaar reist de Top 2000 Stembus door het land om stemmen en motivaties op te halen.

30 november '23 (10:20)

Troye Sivan naar Nederland met show

Troye Sivan komt volgend jaar naar Nederland. De Australische singer-songwriter geeft op 20 juni een show in AFAS Live in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

30 november '23 ( 9:03)

Amsterdam Light Festival van start: kunstwerken van 17.00 tot 22.00 uur verlicht

De twaalfde editie van het Amsterdam Light Festival gaat donderdag van start. Het festival, dat plaatsvindt tot en met 21 januari, heeft dit keer als thema LOADING… Revealing Art, AI and Tech. Het evenement staat daarmee onder meer in het teken van kunstmatige intelligentie (AI).

29 november '23 (20:47)

FC Kip gaat open met tweemaal zo grote keuken

Restaurant FC Kip van acteur en komiek Jandino Asporaat opent donderdag weer de deuren. Dat meldt het etablissement in het centrum van Rotterdam op Instagram. "Morgen om 11:00 uur kun jij weer genieten van een heerlijke Bucket vol met kip of je favoriete Smash burgers!", staat bij een afbeelding van het fastfoodrestaurant.

29 november '23 ( 8:57)

MOJO: plan vervoer naar concerten Madonna goed

Concertorganisator MOJO adviseert de mensen die op 1 en 2 december naar de concerten van Madonna in Ziggo Dome gaan om hun vervoer goed te plannen. De organisator zegt te verwachten dat het concert later eindigt dan 23.00 uur, doorgaans de tijd waarop een concert afgelopen is.

29 november '23 ( 8:52)

Alex Klaasen heeft bronchitis, geen voorstellingen komende twee weken

Alex Klaasen heeft een "stevige bronchitis". De cabaretier zegt daarom deze week zijn voorstellingen van zijn theaterprogramma No Ponies af, deelt hij op Instagram.

29 november '23 ( 8:47)

Aankoopproces songfestivaltickets vertraagd om grote vraag

Het aankoopproces voor de kaartjes voor het Eurovisie Songfestival in Malmö volgend jaar is dinsdag bewust vertraagd door verkoper Ticketmaster. Uitvoerend producent Ebba Adielsson laat dat weten in een reactie op de lange virtuele rijen die ontstonden toen de kaartverkoop voor het evenement van start ging.

28 november '23 (13:47)

Honderdduizenden in virtuele wachtrij voor kaarten Eurovisie Songfestival

Honderdduizenden belangstellenden staan dinsdagmiddag in de virtuele wachtrij om een kaartje voor de shows van het Eurovisie Songfestival te kopen. De kaartverkoop voor in totaal negen shows is dinsdag om 10.00 uur begonnen.