Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Noordelijk talentontwikkelingstraject Hit The North presenteert nieuwe selectie

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
Noordelijk talentontwikkelingstraject Hit The North presenteert nieuwe selectie
Het ontwikkelingstraject Hit the North presenteert vandaag de selectie muzikale acts voor 2023. Uit de drie Noordelijke provincies zijn elk drie acts geselecteerd om mee te doen. Uit Friesland doen Given SKI, Moxes en SSTO mee. Drenthe selecteert Lisa Ploeger, Marit Nygård en Thyrza Postma. De Groningse selectie bestaat uit Coco Coquelicot, Never Been To Berlin en Rommy Gabay. Dit meldt 3voor12 Groningen. 

De nieuwe acts starten hun ontwikkelingstraject in januari en sluiten hun traject af op ESNS in 2024, met een officiële showcase.De negen geselecteerde acts kiezen een coach uit de muziekindustrie die hen een jaar langondersteuning biedt en maandelijks coaching geeft. In totaal volgen de acts twee bootcamps verdeeld over twee weekenden in het jaar vol met meetings, excursies, coachingsessies en masterclasses. Deze sessies gaan onder andere over podiumpresentatie, marketing, management en financiën. Daarnaast krijgen ze een werkbudget toebedeeld en spelen verdeeld over het jaar meerdere shows. 

Show op ESNS

De selectie van vorig jaar, bestaande uit Dylamic, Fred Goverde, HISTORIAN, Johnny loves me, Moonloops, Seb Zukini, Steeby en Traversus, geven hun showcase op donderdag en vrijdag in VRIJDAG. De DJ’s Benwal, renceau en Verity treden op tijdens ESNS@Night van vrijdag op zaterdagnacht in Smoke. Voor hen zit het traject er dan op.

NOORD in VRIJDAG

Naast showcases van Hit the North acts is VRIJDAG dit jaar de hub voor de Noordelijke popcultuur onder de noemer NOORD. Samen met muzikanten, beleidsmakers, festivals en pop-organisaties uit Noord-Nederland organiseert ESNS een programma vol met panels en talks over muziekbeleid, (internationale) talentontwikkeling en het ondersteunen van makers. Op donderdag en vrijdagavond wordt VRIJDAG omgetoverd tot Eurosonic venue en treden de Hit the North acts op, en op vrijdag- en zaterdagmiddag zijn er showcases van meer acts uit Noord-Nederland. Hier zal ook een panel plaatsvinden dat wordt gehost door de drie lokale afdelingen van 3voor12 in Noord Nederland. Deze locatie is vrij toegankelijk. 

Door: Nationale Recreatiegids

29 september '23 (10:19)

Famke Janssen zet weer voet op Nederlandse bodem voor Heroes Dutch Comic Con

De van origine Nederlandse actrice Famke Janssen komt in november weer het land. De actrice is op 18 en 19 november namelijk te gast bij popcultuur evenement Heroes Dutch Comic Con. Eerder werd al bekend dat ook de Amerikaanse acteur Elijah Wood van de partij is in Utrecht.

29 september '23 ( 8:51)

Organisator Haarlem Vinyl Festival is trots op diversiteit programma

Richard Zijlma is als organisator van het Haarlem Vinyl Festival trots op het diverse programma dat vanaf vrijdag tot zondag in Haarlem geboden wordt. Dit vertelt de directeur voorafgaand aan de eerste editie aan het ANP.

29 september '23 ( 8:42)

Khalid & Sophie vanaf Gouden Kalveren Gala in Utrecht

De talkshow Khalid & Sophie wordt vrijdagavond op het Gouden Kalveren Gala in Utrecht gemaakt. In de uitzending wordt onder meer het Gouden Kalf voor de beste hoofdrol in een dramaserie bekendgemaakt.

28 september '23 (16:21)

Oktoberfest Nijmegen staat opnieuw in de steigers

Volgende week begint de maand oktober alweer, waarmee ook het jaarlijkse Oktoberfest terugkeert in Nijmegen. 7 oktober zullen bezoekers van het Foute Oktoberfest weer feesten in het Goffertpark. Dit meldt West-Maas en Waal Nieuws.

27 september '23 (14:29)

Geen sinterklaasintocht in Staphorst dit jaar

Het college van burgemeester en wethouders van Staphorst heeft besloten dat er dit jaar geen sinterklaasintocht komt. Vanwege de rellen vorig jaar is de intocht in Staphorst aangemerkt als hoogrisico-evenement, waarbij onder andere de politie en de veiligheidsregio moeten adviseren over de aanvraag en de organisatie. Hierdoor is er te weinig tijd om een veilige intocht te organiseren, meldt de gemeente.

27 september '23 ( 9:34)

Nieuwe datum voor geannuleerde fietsrace Redbull Stalen Ros

De Red Bull Stalen Ros, die afgelopen weekend was uitgesteld vanwege het weer, heeft een nieuwe datum. De fietsrace op het water in de Prinsessegracht in Den Haag vindt nu plaats op zaterdag 30 september, dat heeft de organisatie woensdag laten weten. Presentatrice Iris Enthoven en YouTuber Sophie Milzink nemen plaats in de jury. Goldband-zanger Karel Gerlach en rapper Qucee, die eerder in de jury plaats zouden nemen, zijn er op de nieuwe datum niet bij.

27 september '23 ( 9:23)

Kane voegt nog een extra concert toe aan reeks optredens in Ziggo Dome

Kane geeft op vrijdag 7 juni volgend jaar nog een derde concert in Ziggo Dome. Concertorganisator MOJO meldt dinsdag dat er "vanwege de grote vraag naar kaarten" in de voorverkoop voor de twee eerder aangekondigde shows op 4 en 5 juni, een derde concert is toegevoegd. De normale verkoop voor de drie concerten gaat vrijdag om 10.00 uur van start.

27 september '23 ( 8:52)

Kinderen vanaf vandaag op pad met kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels houdt voor de 75e keer de kinderpostzegelactie. Gedurende een week gaan kinderen langs de deuren om postzegels te verkopen. Deze editie staan er LEGO-figuurtjes op afgebeeld die samen spelen of elkaar helpen, passend bij het thema 'Laat ieder kind meedoen'.

26 september '23 (13:42)

Recreatie Vakbeurs wordt grootser dan ooit: al acht hallen volgeboekt

Het belooft een groots feest te worden. Meer dan 8.500 ondernemers komen op 14 tot en met 16 november naar de Evenementenhal Hardenberg om deel te nemen aan de jaarlijkse vakbeurs voor de recreatiesector, Recreatie Vakbeurs. Dat meldt de organisatie.

26 september '23 ( 9:26)

Kasem, Castricum en Ten Napel kanshebbers Sonja Barend Award

Khalid Kasem, Carrie Ten Napel en Rutger Castricum behoren dit jaar tot de kanshebbers voor de Sonja Barend Award. De longlist met de tien kanshebbers voor de prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen jaar werd maandagavond bekendgemaakt in de talkshow Khalid & Sophie.