Noordelijk talentontwikkelingstraject Hit The North presenteert nieuwe selectie

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
Het ontwikkelingstraject Hit the North presenteert vandaag de selectie muzikale acts voor 2023. Uit de drie Noordelijke provincies zijn elk drie acts geselecteerd om mee te doen. Uit Friesland doen Given SKI, Moxes en SSTO mee. Drenthe selecteert Lisa Ploeger, Marit Nygård en Thyrza Postma. De Groningse selectie bestaat uit Coco Coquelicot, Never Been To Berlin en Rommy Gabay. Dit meldt 3voor12 Groningen. 

De nieuwe acts starten hun ontwikkelingstraject in januari en sluiten hun traject af op ESNS in 2024, met een officiële showcase.De negen geselecteerde acts kiezen een coach uit de muziekindustrie die hen een jaar langondersteuning biedt en maandelijks coaching geeft. In totaal volgen de acts twee bootcamps verdeeld over twee weekenden in het jaar vol met meetings, excursies, coachingsessies en masterclasses. Deze sessies gaan onder andere over podiumpresentatie, marketing, management en financiën. Daarnaast krijgen ze een werkbudget toebedeeld en spelen verdeeld over het jaar meerdere shows. 

Show op ESNS

De selectie van vorig jaar, bestaande uit Dylamic, Fred Goverde, HISTORIAN, Johnny loves me, Moonloops, Seb Zukini, Steeby en Traversus, geven hun showcase op donderdag en vrijdag in VRIJDAG. De DJ’s Benwal, renceau en Verity treden op tijdens ESNS@Night van vrijdag op zaterdagnacht in Smoke. Voor hen zit het traject er dan op.

NOORD in VRIJDAG

Naast showcases van Hit the North acts is VRIJDAG dit jaar de hub voor de Noordelijke popcultuur onder de noemer NOORD. Samen met muzikanten, beleidsmakers, festivals en pop-organisaties uit Noord-Nederland organiseert ESNS een programma vol met panels en talks over muziekbeleid, (internationale) talentontwikkeling en het ondersteunen van makers. Op donderdag en vrijdagavond wordt VRIJDAG omgetoverd tot Eurosonic venue en treden de Hit the North acts op, en op vrijdag- en zaterdagmiddag zijn er showcases van meer acts uit Noord-Nederland. Hier zal ook een panel plaatsvinden dat wordt gehost door de drie lokale afdelingen van 3voor12 in Noord Nederland. Deze locatie is vrij toegankelijk. 

Door: Nationale Recreatiegids