Familiefilm Hotel Sinestra scoort ook in de Nederlandse bioscopen

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De Nederlandse familiefilm Hotel Sinestra doet het na de Zwitserse bioscopen ook goed in de Nederlandse zalen. De film is na blockbuster Avatar II en arthousehit Triangle of Sadness de best bezochte titel in de vaderlandse zalen op dit moment. Hotel Sinestra trok in de eerste week ruim 15.000 bezoekers.

Ook in Zwitserland, waar de film werd opgenomen, doet de familiekomedie het goed. Hotel Sinestra gaat over de 11-jarige Ava (Bobbie Mulder) die in een boze bui wenst dat haar ouders (Elise Schaap en Jeroen Spitzenberger) er niet zouden zijn. Haar verbazing is groot als haar wens de volgende dag uitgekomen blijkt te zijn. Zij en haar vrienden kunnen nu ervaren hoe het leven is zonder volwassenen. Maar deze situatie blijkt ook nadelen te hebben.

Familiefilm

De familiefilm draait vanaf afgelopen woensdag ook in de Nederlandse bioscopen. Het is de enige grote Nederlandse familiefilm die deze kerstdagen in de theaters draait.

Avatar is het langverwachte vervolg op de megahit van regisseur James Cameron over de planeet Pandora waar blauwe wezens leven die zich zeer verbonden voelen met de natuur. Triangle of Sadness van regisseur Ruben Östlund vertelt over een chique cruiseschip dat op een onbewoond eiland strandt. De film, met onder meer Woody Harrelson als alcoholistische kapitein, won onder meer de Gouden Palm en vier European Film Awards.

Door: ANP