Telefoons en maken van foto's verboden in Amsterdamse nachtclub Shelter

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Voortaan mogen bezoekers van de nachtclub Shelter in Amsterdam niet meer op hun telefoon zitten of foto's maken van elkaar of de dj. De club wil 'muziek weer op de eerste plek' zetten. Dit meldt Entertainment Business. 

Volgens de club zitten mensen tegenwoordig te veel op hun telefoon en zijn ze daardoor afgeleid en niet bezig met de muzikale ervaring in de club. Onome Sarawi, managing director en programmeur van Shelter, vertelt:  “In de club ontstaat een dialoog tussen de dj en de dansvloer. Als je goed oplet, wordt er een verhaal verteld. Als je steeds druk bezig bent met je telefoon, neem je niet deel aan het gesprek". De club hoopt met de maatregel zijn bezoekers weer bij dat gesprek te kunnen betrekken. 

Niet de eerste

Het zal wennen zijn voor de bezoekers, verwacht Sarawi, maar uiteindelijk gaat de club ervanuit dat het de beleving zal vergroten. Shelter is niet de eerste die met dergelijke maatregelen komt. In de School, een andere populaire club in de hoofdstad, is het al verboden om foto’s en filmpjes te maken en wordt de telefooncamera bij de ingang met een sticker afgeplakt. Shelter zal het wat minder actief handhaven, en zal met borden bij de ingang en op de dansvloer bezoekers verzoeken de telefoon in de zak te laten. 

Door: Nationale Recreatiegids