Mysteryland gaat vanaf 2023 gebruikmaken van lokale groene stroom

Mysteryland gaat vanaf volgend jaar gebruikmaken van (grotendeels) lokaal opgewekte groene stroom. Volgens de organisatie is het festival daarmee in Nederland het eerste in z'n soort dat op deze duurzame tour gaat.

Het festival werkt samen met de gemeente Haarlemmermeer, recreatieschap Spaarnwoude en organisator ID&T Group. Zo'n 80 procent van het stroomverbruik van het festival zal vanaf 2023 bestaan uit groene stroom die wordt verkregen via een vast contract. De overige 20 procent bestaat grotendeels uit flexibele, duurzaam opgewekte energie.

Putten graven

"Wij zijn enorm trots dat we samen met de andere betrokkenen deze belangrijke stap voorwaarts kunnen zetten. We hopen hiermee andere organisatoren te inspireren", laat managing director Milan Raven van Mysteryland weten.

Op plekken waar tijdens het festival veel stroom nodig is, worden putten in de grond gegraven waar containers op komen te staan die als een soort grote stopcontacten dienen. De stroom komt van een ondernemer die op zijn land, dat onderdeel is van de Mysteryland-camping, duurzaam is opgewekt. Op het campingterrein van het festival zullen - in samenwerking met innovatieve start-ups - nieuwe vormen van duurzame energie getest worden.

Door: ANP