Recordaantal van 450.000 unieke bezoekers voor ADE

De afgelopen editie van Amsterdam Dance Event (ADE) heeft een recordaantal van 450.000 unieke bezoekers getrokken, maakte de organisatie maandag bekend. Daarnaast werd bekend dat het evenement volgend jaar van 18 tot en met 22 oktober wordt gehouden.

Bij de editie van 2019, de laatste reguliere ADE voor de coronapandemie, werden meer dan 400.000 bezoekers uit 146 landen verwelkomd.

In Amsterdam werden vijf dagen lang op tweehonderd locaties meer dan duizend dance-evenementen en -initiatieven georganiseerd. Op het programma stonden meer dan 2500 artiesten en sprekers, onder wie Martin Garrix, Armin van Buuren, Afrojack, Tiësto, Lucas & Steve en Diplo.

Zondagochtend werd overigens een 28-jarige man in Leiden aangehouden die tientallen gestolen telefoons op zak had. De politie denkt dat de toestellen zaterdag zijn gestolen tijdens het Amsterdam Music Festival in de Johan Cruijff ArenA, onderdeel van ADE. De politie roept mensen van wie tijdens het feest een telefoon is gestolen op zich te melden.

Door: ANP