Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vuurwerkshow bij Hofvijver komt mogelijk terug

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Vuurwerkshow bij Hofvijver komt mogelijk terug
Tijdens de komende jaarwisseling is mogelijk weer een vuurwerkshow boven de Hofvijver in het centrum van Den Haag te zien. De plaatselijke organisator DB Evenementen is druk bezig met de voorbereidingen en heeft een vergunning aangevraagd bij de gemeente, zegt directeur Peter Boelhouwer. De gemeente Den Haag bevestigt de aanvraag.

Boelhouwer wil dat er in de Hofvijver een groot ponton komt te liggen, waar het vuurwerk wordt afgestoken terwijl dj's muziek uit dit jaar draaien. "We hebben het vuurwerk al besteld. De beveiligers en de schoonmakers zijn geregeld, en de hekken en de podia zijn voor 90 procent rond", laat Boelhouwer weten. Hij zegt dat er ruimte is voor ongeveer 10.000 toeschouwers. "Dat is ons A-scenario, business as usual. Dan hebben we nog een scenario B, met een coronaprotocol, want we hebben te maken met een coronaspook. De plannen kunnen we met een druk op de knop wijzigen. Voor ons is 1,5 meter afstand niets nieuws onder de zon meer."

De vergunning is nog niet helemaal rond, erkent Boelhouwer. "Het is zeker geen gelopen race, maar we hebben alle zaken op orde. Ik ben niet een organisator die gaat zitten wachten tot het boterbriefje er is. Alles is in gang en we verwachten binnen nu en een paar weken de puntjes op de i te zetten."

DB Evenementen organiseerde ook de vuurwerkshow bij de Hofvijver tijdens de jaarwisseling van 2018 naar 2019. Dat was het Nationale Aftelmoment, dat werd uitgezonden op NPO1. Vorig jaar was er vanwege coronabeperkingen geen vuurwerkshow bij de Hofvijver.

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.

23 mei '24 (10:18)

Twee concerten in Ziggo Dome voor Suzan & Freek in 2025

Suzan & Freek geven op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei volgend jaar een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt het muzikale duo donderdag bekend. De kaartverkoop voor de shows start zaterdag.

23 mei '24 (10:03)

Nieuwe show Soundos dit najaar in theaters

Soundos El Ahmadi gaat dit najaar weer het theater in. Haar nieuwe voorstelling Witte Ruis speelt ze in september voor het eerst in Theater Diligentia in Den Haag.

23 mei '24 ( 8:45)

Opbouw Pinkpop is begonnen: 'Eerste paaltje is geslagen'

De opbouw van Pinkpop is begonnen. De organisatie van het festival in Landgraaf deelt op sociale media dat het "eerste paaltje" erin zit.

22 mei '24 (13:39)

Word jij de nieuwe 'campingburgemeester' van Zwarte Cross?

Het is één van de grootste campings van het land: de camping op de Zwarte Cross. Zij zoeken nog iemand die hen een handje wil helpen. Een once-in-a-lifetime-kans is hoe het festival noemt. Wie deze taak op zich neemt wordt de ‘burgemeester’ van 30.000 jolige en brakke feestvierders, meldt AD.

22 mei '24 (12:58)

Deze artiesten zie je tijdens het AVROTROS Muziekfeest in Zeewolde

Op 29 mei staan zo’n 30 artiesten weer op het podium tijdens het Muziekfeest van AVROTROS in Zeewolde. Onder andere Donnie, Marco Schuitmaker, Tino Martin en Samantha Steenwijk staan op de agenda, meldt Omroep Flevoland.

22 mei '24 (10:58)

Radio 2 Top 2000 wint Ere Zilveren Reissmicrofoon

De Top 2000 van NPO Radio 2 heeft de Ere Zilveren Reissmicrofoon gewonnen. Volgens de jury is de jaarlijkse eindejaarslijst "hét culturele audio-evenement".