Wandelnet en TeVoet starten campagne voor bewaren van onverharde paden

Oktober is door Wandelnet en hun partner TeVoet uitgeroepen tot de maand van van het onverharde pad. Volgens de twee organisaties zijn onverhardde paden, die vaak al eeuwen oud zijn, langzaam aan het verdwijnen door verkeerd beheer. Om de paden te promoten zijn meerdere wandelroutes uitgezet. Dit meldt Wandelnet. 

Onverharde wandelpaden zijn veelal spontaan gecreëerde wandelpaden, die al sinds de 16e eeuw werden gebruikt door voetgangers om zich te verplaatsen. Bijvoorbeeld de kerkenpaden waar het dorp vroeger overheen liep om naar de kerk te gaan.Volgens Wandelnet maken de paden geliefde wandelroutes. De stichting geeft echter aan dat ze verloren dreigen te gaan, door bijvoorbeeld asfaltering of herinrichting van een gebied. Wandel net is van mening dat het veelal ontbreekt het aan kennis over waar de paden liggen waardoor het moeilijk is om de paden te beschermen. 

TeVoet

Om aandacht te vestigen op dit probleem, heeft TeVoet op 15, 22 en 29 oktober speciaal voor deze campagne drie begeleide ode-wandelingen opgezet. Deze zijn gratis om aan deel te nemen. Als deelnemer valt er zo meer te leren en hopen de twee organisaties meer bewustzijn en aandacht voor het probleem te creëren. Meer info is te vinden op de website

Door: Nationale Recreatiegids