Normal_rss_entry-381301

Extra mails met informatie, extra capaciteit in de metro en extra parkeerplaatsen moeten er zaterdag voor zorgen dat concertbezoekers goed en tijdig bij het concert van De Dijk in de Ziggo Dome kunnen komen. Ook heeft de gemeente Amsterdam extra parkeerplekken gecreëerd bij de RAI.

Dat heeft directeur Danny Damman van de Ziggo Dome donderdag laten weten. Zaterdag stoppen er, wederom, geen treinen bij station Amsterdam Bijlmer ArenA, de halte bij de Ziggo Dome. Er zijn werkzaamheden aan het spoor. Recent was het station ook al een weekend slecht of niet bereikbaar omdat de NS ervoor koos om meer treinen in te zetten rond de Formule 1 in Zandvoort. Behalve een concert van De Dijk is er in de ArenA, tegenover de Ziggo Dome, zaterdag ook een wedstrijd van Ajax.

ANWB-app

"We doen ons best om de fans zo goed mogelijk te informeren", aldus Damman. "Iedereen heeft een mail gehad en via de website delen we alle informatie die wij hebben." De Ziggo-directeur adviseert bezoekers van De Dijk ook om de ANWB-app te downloaden. "Hierop zal de actuele informatie over de verkeerssituatie in Amsterdam worden gegeven. We willen voor zover mogelijk de overlast tot een absoluut minimum beperken."

De Ziggo Dome is al in overleg met de NS over de aanpak van het Formule 1-weekend van 2023. "Dan staan ook concerten gepland en zijn er vast ook voetbalwedstrijden." Damman hoopt tegen die tijd eerder te weten wat de NS van plan is.

Door: ANP