Musical Elfstedentocht gaat in najaar 2023 in première op nieuwe locatie

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De nieuwe Nederlandse musical De Tocht, over de Elfstedentocht, heeft een nieuwe locatie gevonden waar het spektakel kan worden gespeeld. De producenten moesten in januari besluiten de voorstelling uit te stellen omdat op de plek in Leeuwarden waar het theater werd gebouwd, vervuilde grond was aangetroffen.

De nieuwe locatie is op het terrein De Zwette, vlakbij de startplek van de Elfstedentocht. De première van de musical staat nu gepland voor oktober 2023. "We zijn de afgelopen periode met Friso Bouwgroep en de gemeente Leeuwarden op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden", laat directeur Hans Staal van de productie weten. Het terrein op De Zwette is in het bezit van het bouwbedrijf.

Friso Theater

Volgens de makers brengt de nieuwe locatie belangrijke voordelen met zich mee voor Musical De Tocht. Het Friso Theater, zoals het gebouw gaat heten, is straks eenvoudig te bereiken via de rondweg van Leeuwarden en er is veel parkeergelegenheid. Daarnaast kan voor de stroomvoorziening rechtstreeks gebruik worden gemaakt van twee bestaande windmolens op het terrein. "Hiermee wordt de doelstelling om de voorstelling zo duurzaam mogelijk te produceren voor een belangrijk deel waargemaakt", aldus directeur Staal.

De komende weken zal Friso Bouwgroep de plannen samen met De Tocht verder uitwerken en naar verwachting zal de eerste paal van het Friso Theater al in oktober de grond in gaan. Inmiddels zijn er al meer dan 20.000 tickets verkocht voor de voorstelling.

Door: ANP