Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Musical Elfstedentocht gaat in najaar 2023 in première op nieuwe locatie

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Musical Elfstedentocht gaat in najaar 2023 in première op nieuwe locatie
De nieuwe Nederlandse musical De Tocht, over de Elfstedentocht, heeft een nieuwe locatie gevonden waar het spektakel kan worden gespeeld. De producenten moesten in januari besluiten de voorstelling uit te stellen omdat op de plek in Leeuwarden waar het theater werd gebouwd, vervuilde grond was aangetroffen.

De nieuwe locatie is op het terrein De Zwette, vlakbij de startplek van de Elfstedentocht. De première van de musical staat nu gepland voor oktober 2023. "We zijn de afgelopen periode met Friso Bouwgroep en de gemeente Leeuwarden op zoek gegaan naar nieuwe mogelijkheden", laat directeur Hans Staal van de productie weten. Het terrein op De Zwette is in het bezit van het bouwbedrijf.

Friso Theater

Volgens de makers brengt de nieuwe locatie belangrijke voordelen met zich mee voor Musical De Tocht. Het Friso Theater, zoals het gebouw gaat heten, is straks eenvoudig te bereiken via de rondweg van Leeuwarden en er is veel parkeergelegenheid. Daarnaast kan voor de stroomvoorziening rechtstreeks gebruik worden gemaakt van twee bestaande windmolens op het terrein. "Hiermee wordt de doelstelling om de voorstelling zo duurzaam mogelijk te produceren voor een belangrijk deel waargemaakt", aldus directeur Staal.

De komende weken zal Friso Bouwgroep de plannen samen met De Tocht verder uitwerken en naar verwachting zal de eerste paal van het Friso Theater al in oktober de grond in gaan. Inmiddels zijn er al meer dan 20.000 tickets verkocht voor de voorstelling.

Door: ANP

29 februari '24 ( 8:42)

Lied Eurovisie Songfestival Joost Klein vanmiddag gepresenteerd

Joost Klein presenteert donderdag het nummer waarmee hij in mei naar het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö gaat. De zanger en rapper laat zijn lied Europapa voor het eerst horen tijdens een speciale middaguitzending van De Avondshow met Arjen Lubach.

29 februari '24 ( 8:36)

Cigarettes After Sex geeft grootste show in Nederland tot nu toe

De band Cigarettes After Sex geeft binnenkort zijn grootste show in Nederland tot nu toe. De Amerikaanse groep staat op 28 oktober in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop start vrijdag 8 maart om 10.00 uur.

28 februari '24 (12:19)

Eerste special guest Heroes Dutch Comic Con bekend

De eerste special guest die is aangekondigd voor de aankomende zomereditie van Heroes Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht is David Tennant. De Schotse acteur is op zaterdag 22 en zondag 23 juni bij het popcultuurevenement aanwezig, maakte de organisatie woensdag bekend.

27 februari '24 (12:04)

Eerste aankondigingen Mysteryland: Oliver Heldens, Charlotte de Witte en Yellow Claw

Onder anderen Oliver Heldens, Charlotte de Witte en Yellow Claw zijn de eerste aangekondigde acts die op de line-up van Mysteryland staan deze zomer. Het dancefestival vindt van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september plaats op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer.

27 februari '24 (11:33)

Shows Toppers botsen met mogelijke play-offs Ajax

Ajax moet een ander onderkomen zoeken als er aan het einde van het seizoen play-offs om Europees voetbal moeten worden gespeeld. In de Johan Cruijff ArenA vinden eind mei de concerten van De Toppers plaats, en die kunnen dat niet zomaar verplaatsen, laat de manager van de groep weten.

27 februari '24 ( 9:35)

Oudste poppodium in Rotterdam ondergaat metamorfose

Het bekende Rotterdamse poppodium Baroeg in het Spinozapark wordt na 43 jaar volledig op de schop genomen. Het wordt een drastische verbouwing, die je eigenlijk niet eens een verbouwing kunt noemen. Het volledige pand wordt afgebroken en heropgebouwd, met een nieuw uiterlijk. Hiermee moet het oude poppodium toekomstbestendig worden. Aanvang van de afbraak is in de zomer, meldt RTV Rijnmond.

27 februari '24 ( 8:51)

Tijdens finale Songfestival organiseert Leeuwarden groot feest

In Leeuwarden wordt op 11 mei een groot evenement georganiseerd rondom de finale van het Eurovisie Songfestival. Op het plein Oldehoofsterkerkhof wordt de uitzending live uitgezonden en zijn er verschillende optredens, is maandag bekendgemaakt.

27 februari '24 ( 8:47)

Rechter: gemeente Amsterdam moet geluidsoverlast Paradiso opnieuw meten

De gemeente Amsterdam moet opnieuw metingen doen naar geluidsoverlast van het poppodium Paradiso, oordeelde de rechter maandag. Drie omwonenden hadden een zaak aangespannen om geluidsoverlast door publiek op straat, door laden en lossen en door muziek. De geluidsmetingen die de gemeente hiernaar heeft gedaan zijn onnauwkeurig en moeten opnieuw, aldus de rechter.

26 februari '24 (15:05)

Japanse band Otoboke Beaver naar Paradiso

De Japanse garagepunkband Otoboke Beaver komt komende zomer voor een concert naar Nederland. Dat heeft platenlabel Damnably Records laten weten aan de fans op het muziekplatform Bandcamp.

26 februari '24 (12:01)

Armin van Buuren 'ongelooflijk blij' met eerste editie A State of Trance in Rotterdam

Armin van Buuren kijkt met plezier terug op de eerste editie van zijn evenement A State of Trance in Rotterdam. De dj zegt maandag in een persbericht dat het een "speciaal" weekend was.