Meesterviolist Maxim Vengerov naar Rotterdam tijdens Sinfonia

Met een masterclass voor jong talent op woensdag 21 september en een concert met meesterviolist Maxim Vengerov op donderdag 22 september in de Doelen opent Sinfonia Rotterdam de Sinfonia Classics Series. Dat meldt Simfonia Rotterdam.

Het concert op 22 september begint met de mystieke kleuren van de eerste Symfonie ‘Winterdromen’ van Tsjaikovski. Daarna betreedt Maxim Vengerov het podium. De beroemdste violist van de wereld soleert in het hem op het lijf geschreven eerste vioolconcert van Sjostakovitsj. Deze bijzondere compositie zit vol emotie, grandeur en demonische volksmuziek.

Conrad van Alphen 

Sinfonia Rotterdam én Maxim Vengerov worden dit concert ondersteund door stagespelers van Codarts en het Koninklijk Conservatorium. Dit alles onder de bezielende leiding van Conrad van Alphen.

Stichting Droom en Daad 

De komst van deze wereldster is onderdeel van het Sinfonia Meesters Project en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad. Naast het soleren met Sinfonia Rotterdam is een belangrijk element van dit project het steunen van talentvolle jonge musici.

Maxim Vengerov is de eerste van in totaal vier wereldsterren met wie Sinfonia Rotterdam voor het Sinfonia Meesters Project de komende jaren samenwerkt.

Masterclass 

Speciaal voor het Sinfonia Meesters Project geeft Maxim Vengerov op 21 september om 14.30 uur een masterclass aan drie studenten en één alumnus van Codarts in de Doelen in Rotterdam. Jong en oud is welkom om te komen kijken en luisteren en om deze wereldster van dichtbij in actie te bewonderen.

Door: Nationale Recreatiegids