Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Meesterviolist Maxim Vengerov naar Rotterdam tijdens Sinfonia

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Meesterviolist Maxim Vengerov naar Rotterdam tijdens Sinfonia
Met een masterclass voor jong talent op woensdag 21 september en een concert met meesterviolist Maxim Vengerov op donderdag 22 september in de Doelen opent Sinfonia Rotterdam de Sinfonia Classics Series. Dat meldt Simfonia Rotterdam.

Het concert op 22 september begint met de mystieke kleuren van de eerste Symfonie ‘Winterdromen’ van Tsjaikovski. Daarna betreedt Maxim Vengerov het podium. De beroemdste violist van de wereld soleert in het hem op het lijf geschreven eerste vioolconcert van Sjostakovitsj. Deze bijzondere compositie zit vol emotie, grandeur en demonische volksmuziek.

Conrad van Alphen 

Sinfonia Rotterdam én Maxim Vengerov worden dit concert ondersteund door stagespelers van Codarts en het Koninklijk Conservatorium. Dit alles onder de bezielende leiding van Conrad van Alphen.

Stichting Droom en Daad 

De komst van deze wereldster is onderdeel van het Sinfonia Meesters Project en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad. Naast het soleren met Sinfonia Rotterdam is een belangrijk element van dit project het steunen van talentvolle jonge musici.

Maxim Vengerov is de eerste van in totaal vier wereldsterren met wie Sinfonia Rotterdam voor het Sinfonia Meesters Project de komende jaren samenwerkt.

Masterclass 

Speciaal voor het Sinfonia Meesters Project geeft Maxim Vengerov op 21 september om 14.30 uur een masterclass aan drie studenten en één alumnus van Codarts in de Doelen in Rotterdam. Jong en oud is welkom om te komen kijken en luisteren en om deze wereldster van dichtbij in actie te bewonderen.

Door: Nationale Recreatiegids 

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.

19 februari '24 (11:13)

The Waterboys en Birdy komen in mei naar Zuiderpark Live

The Waterboys en Birdy zijn toegevoegd aan de line-up van de Haagse festivalreeks Zuiderpark Live. De Britse rockband staat op zaterdag 18 mei in het park. De eveneens Britse singer-songwriter Birdy betreedt het podium op 11 juli. Kaarten voor de concertreeks gaan vrijdagochtend in de verkoop.

19 februari '24 (10:54)

Bryan Adams in oktober te zien in Rotterdam Ahoy

Bryan Adams geeft op vrijdag 4 oktober een concert in Rotterdam Ahoy. De Canadese zanger doet de havenstad aan met zijn So Happy It Hurts-tour, meldt concertorganisator MOJO maandag. Kaarten voor de show zijn vanaf vrijdagochtend te koop.

16 februari '24 ( 8:41)

Voorjaarsvakantie van start in noorden en midden van Nederland

De voorjaarsvakantie begint vrijdagmiddag voor scholen in het midden en het noorden van het land. Onder die regio's vallen de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland, Utrecht, Noord- en Zuid-Holland, een groot deel van Gelderland en een enkele gemeente in Noord-Brabant.