Zangeres Sophie Straat bekogeld met bier tijdens show in Rotterdam

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De zangeres Sophie Straat is afgelopen zaterdag tijdens De Nacht van de Kaap in Rotterdam bekogeld met bier. De inmiddels in Den Haag woonachtige zangeres geeft met haar muziek een nieuwe draai aan de Amsterdamse volksmuziek. In enkele van haar nummers valt de naam van de hoofdstad dan ook meerdere keren, waar het Rotterdamse publiek blijkbaar niet van gediend was. Dit meldt 3voor12. 

Het incident vond plaats tijdens het nummer 'Geluk', waarin Sophie Straat voornamelijk ingaat op de onbetaalbaarheid van woningen in grote steden, een probleem waar ook 010 mee te maken heeft. In het nummer wordt Amsterdam echter gebruikt als voorbeeld, wat resulteerde in meerdere biertjes die naar het podium werden geslingerd. 

Flinke kater

De zangeres heeft de show gewoon afgemaakt, maar is wel geïrriteerd door het incident. Ze hoopt dat de mannen de dag erna met een flinke kater zijn wakker geworden. 

Schering en inslag

Het gooien met bier is sinds het aflopen van de coronamaatregelen iets dat steeds vaker voorkomt. Een bekend voorbeeld hiervan is Mart Hoogkamer, de zanger achter 'Zwemmen in Bacardi Lemon'. Het bekogelen van Hoogkamer is een ware sport geworden, met zelfs een heel TikTok-account dat hieraan is gewijd. 

Door: Nationale Recreatiegids