Bloemoptocht Eelde met feestelijke optredens van o.a. Jeroen van der Boom

Een heel weekend lang kunnen liefhebbers van bloemen genieten in de Groningse plaats Eelde tijdens de jaarlijkse Bloemencorsco. Op zaterdag 3 september rijden er prachtige praalwagens de hele dag door het dorp. Op de zondag zijn de wagens ook nog te bezichtigen. Dit meldt de organisatie. 

3 september 

Op de zaterdag vertrekken de Corsowagens om 14:30. In totaal zullen veertien corsowagens de straten kleuren. Deze worden ondersteund door marching- en showbands. Na afloop kunnen bezoekers vanaf 16:00 genieten van Vieux Dutch, een Hollandse disco- en soulband. OP Terras Brahmsplein is ruimte voor een hapje, een dansje of een pasje.

4 september 

Ook de zondag staat nog in het teken van kleurrijke bloemen en gezellige activiteiten. De praalwagens zijn op die dag stilstaand te bewonderen. Ook is er weer veel ruimte voor muzikale acts. Vanaf 11:00 kunnen bezoekers losgaan bij het muzikale trio Gypsy Groovin. Het Eelder Bloemenkoor laat om 13:00 hun meertalige repertoire zien, met musicalmuziek en kleinkunst. Als afsluiter zal de Nederlandstalige zanger Jeroen van de Boom een zinderend optreden geven op het corsoterrein.

Kaarten zijn nog steeds verkrijgbaar via deze link