Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Khalid Kasem trots op nominatie gesprek met Jaimie Vaes

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Khalid Kasem trots op nominatie gesprek met Jaimie Vaes
Khalid Kasem is trots dat zijn gesprek met Jaimie Vaes, de ex van rapper Lil Kleine, een van de kanshebbers is voor de Televisie-Ster Impact. In het interview in zijn talkshow Khalid & Sophie deed Vaes voor het eerst haar verhaal over de vermeende mishandelingen door Lil Kleine. De prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.

"Dat de prijs gaat over het hebben van impact maakt ons als team nog trotser", zegt hij in gesprek met het ANP. Maandag begint de presentator samen met Sophie Hilbrand aan een derde seizoen van hun talkshow op NPO 1. Khalid vindt het mooi dat hij een belangrijk thema als huiselijk geweld onder de aandacht heeft kunnen brengen. "Huiselijk geweld is een onderwerp dat voor veel mensen een ver-van-hun-bed-show is. Toch krijgen veel vrouwen, en ook mannen, ermee te maken. Hier zat een jonge vrouw die vertelt hoe zo’n giftige relatie werkt, dat het er langzaam insluipt", zegt hij. "Het was voor sommigen denk ik een soort wake-upcall."

Al voor het interview hadden Khalid en het team van zijn talkshow in de gaten dat het gesprek impact zou kunnen hebben op de kijkers. "Het laat zien dat het bij iemand als Jaimie, die op social media veel deelt over haar mooie leven, ook niet altijd rozengeur en maneschijn is. Dat iets als huiselijk geweld iedereen kan overkomen en je dat niet altijd aan de buitenkant ziet", zegt Khalid.

Veel media-aandacht

Ook in het nieuwe seizoen van Khalid & Sophie, dat iedere werkdag om 19.00 uur te zien is, hoopt de presentator weer gesprekken te voeren met gasten die de kijker raken. "Het zou mooi zijn als we onderwerpen aansnijden waar mensen het de volgende dag over hebben."

In de bewuste uitzending begin april reageerde Vaes op twee incidenten die veel media-aandacht kregen. Zo vluchtte ze in mei vorig jaar uit een hotel op Ibiza na een ruzie tussen haar en Lil Kleine. In maart van dit jaar werd een incident gefilmd waarbij Lil Kleine haar hoofd tussen een autodeur klemde. Vaes stelde dat zij dankzij alle aandacht voor die laatste gebeurtenis uit de relatie met Lil Kleine heeft kunnen vluchten, iets dat haar eerder niet lukte.

Door: ANP

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.