Bij het Vrijheidsmuseum is in september weer de jaarlijkse Vrijheidsmarkt

Door Redactie Nationale recreatiegids
6 min
Vanwege 78 jaar Operatie Market Garden organiseert het Vrijheidsmuseum op zondag 18 september 2022 van 10.00-17.00 uur een vernieuwde Vrijheidsmarkt. Zowel in het museum als op het buitenterrein is er op deze dag van alles te doen. Uiteraard inclusief onze jaarlijkse Kindervrijmarkt. Dat meldt het Vrijheidsmuseum.

De entree voor het festival is 7,50 euro p.p. voor volwassenen en 3,00 euro p.p. voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 17 jaar. Kinderen t/m 6 jaar hebben gratis toegang. De Museumkaart is geldig. Overige kortingen/acties zijn op deze dag niet geldig, korting op korting is niet mogelijk.

Korte highlight tours 

U heeft de mogelijkheid om te genieten van diverse muzikale optredens door o.a. Bill Baker’s Big Band, The Barclay Brothers en Batavorum Pipes and Drums Nijmegen. Kinderen kunnen gedurende de hele dag aanschuiven bij speciale kinderactiviteiten, zoals cartoontekenen en Vrijheidsrokken knutselen, of luisteren naar de verhalen van opa’s en oma’s over de Tweede Wereldoorlog (van 11.00-12.00 uur, reserveren voor opa’s en oma’s vertellen is noodzakelijk.) Het Vrijheidsmuseum organiseert daarnaast korte highlight tours van ieder 45 minuten door de vaste expositie, langs geschiedenis en actualiteit. Van 11.00-11.45, 13.00-13.45 en 14.00-14.45 uur zijn er speciale kinderrondleidingen (8-12 jaar). De andere highlight tours zijn van 12.00-12.45 uur en van 13.30-14.15 uur. Reserveren voor de ‘highlight tours’ is noodzakelijk. Verder kunt u een kijkje nemen bij de radioshow met zend- en ontvangstapparatuur uit WO2 of bij diverse oldtimers (Citroëns) uit de oorlogsjaren. Er zijn diverse eet- en drinkkraampjes en bovendien is er tijdens het festival de doortocht van de Euregio Vrijheidswandeling.

Fieldtrips 

Grateful Generation Tours organiseert op 18 september opnieuw de succesvolle spannende fieldtrips in een authentieke Willy's MB uit WO2 (2 tot 3 personen) langs de slagvelden van Market Garden. Het zijn korte tours van 30 minuten (ieder half uur doorlopend tussen 10.00 en 17.00 uur), voor jong en oud maar absoluut een must voor de jeugd. Kosten: 8,50 euro p.p., alleen contant te betalen (exclusief 7,50 euro voor festiviteiten, bezoek museum en parkeren). De Museumkaart is niet geldig. Reserveren ter plekke op de dag zelf. Let op : er is slechts beperkt ruimte.

Kindervrijmarkt 

Het innemen van een plaats op de kindervrijmarkt kan vanaf 08.30 uur (de markt is alléén bedoeld voor kinderen). Reserveren is niet nodig. Parkeren is mogelijk in de buurt van het museum (dit wordt ter plaatse aangegeven).

Door: Nationale Recreatiegids