Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

ROEF Expeditie op de mooiste daken van Amsterdam mét live muziek

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
ROEF Expeditie op de mooiste daken van Amsterdam mét live muziek
Zaterdag 3 september presenteert het hoogste festival van Amsterdam: de ROEF Expeditie. Voor het zevende jaar op rij brengt ROEF festivalgangers naar boven. Bezoek zes van de mooiste daken van Amsterdam, mét speciaal programma. Van live muziek en karaoke tot silent disco op het dak. Van workshops, tastings tot een literair programma te aanschouwen vanuit een hottub. Dakhoppen kan, met een ROEF Expeditie ticket, van 17.00 tot 23.00 uur. ROEF vraagt met de Expeditie aandacht voor de kansen die – vlak boven ons hoofd – voor het grijpen liggen. Dat meldt ROEF.

Iedereen die graag de nazomer opzoekt en de wind in de haren voelt, is meer dan welkom om het Amsterdamse daklandschap te ontdekken. Een greep uit het programma van de ROEF Expeditie: Braziliaanse muziek onder de indrukwekkende lichtkoepel van Capital C, een tasting van awardwinnend kookboekauteur Jason Tjon Affo bij Zoku en silent disco op het dak van Spaces Amstel. Of een workshops en live muziek in de daktuin van GAPP, een pop-up karaokebar bij The Student Hotel en de gouden combinatie van spoken word en hottubs bij Volkshotel. En niet te vergeten: de mooiste uitzichten over de stad.

Knowledge Mile 

De bijzondere daken liggen aan de Knowledge Mile (de Weesper- en Wibautstraat in Amsterdam Oost) op korte fiets/loopafstand van elkaar. Meer informatie over het programma en tickets is te vinden op roefamsterdam.nl/roef-expeditie-2022. Tickets (16,50 euro) zijn te koop via roef.stager.nl/web/tickets.

Bovenlaag van de stad

ROEF, het jaarlijkse Rooftop Festival, vraagt aandacht voor onbenutte ruimte op de bovenlaag van de stad. Amsterdam heeft namelijk een groot gebrek aan ruimte én groen, terwijl op de daken nog 12 vierkante kilometer braak ligt. Dat zijn 25 Vondelparken! Platte daken vormen zelfs het grootste braakliggende terrein van Nederland. Dat moet veranderen, meent het team achter ROEF. Daken kunnen een bijdrage leveren aan een meer duurzame, klimaatbestendige, biodiverse, inclusieve en levendige stad. Het dakoppervlak biedt in potentie ruimte voor energieopwekking, regenopvang, het verbouwen van gewassen, recreatie, sport, wonen en werken. Kortom, een wereld vol mogelijkheden boven ons hoofd!

De ROEF Expeditie is de grande finale van een prachtig Dakseizoen. Het ROEF Dakseizoen opende op 10 juni en wordt op 17 september afgesloten. Wie omhoog keek afgelopen zomer, zag onder andere dansers langs gevels zwieren tijdens Julidans, tien dagen interactief theater op het dak van parkeergarage Q-park Westergasfabriek in samenwerking met Holland Festival, de mooiste films op het dak van NEMO in samenwerking met IDFA en Cinetree en unieke kunstwerken op het daken binnen het RARE programma: nog te bezoeken tot 17 september.

Door: Nationale Recreatiegids 

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.