Digitale wandeltocht herinnert Nijmeegse evacuatie WO II

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Reeds zijn de inschrijvingen van de Exodus Wandeltocht vanaf Huissen begonnen. Wandelaars lopen in het kader van de Tweede Wereldoorlog een route die vroeger werd gelopen door oorlogsvluchtelingen tussen 1944 en 1945. Dit meldt De Stentor. 

Exodus

Wandelaars die zich aanmelden kunnen kiezen tussen verschillende afstanden. Het gaat om wandelingen van 5, 10, 17, 25 en 46 kilometer. Via de website van de Exodus Wandeltocht kunnen deelnemers een route downloaden. De zogeheten Airborne Region wil vanaf september verschillende herdenkingstochten organiseren. Deelnemers staan stil bij de evacués die eind juni 1945 het Gelderse landschap doorkruisten.

Praktisch 

Vorig jaar vond een pilot plaats waarbij de digitale wandeltocht werd uitgeprobeerd. Hier kwamen zo’n 100 wandelaars op af. Deelname kost 5 euro en bij inschrijving worden wandelaars op de hoogte gebracht met een uitdraai. Onderweg komen zij langs informatieborden over de oorlogssituatie tussen 1944 en 1945. Een succesvolle ronde kan beloond worden met een certificaat. De organisatie heeft echter besloten om niet meer met stempelposten te werken.

Door: Nationale Recreatiegids