Wisselvallig weer op Lowlands, zaterdag wordt beste dag

Festivalgangers die dit weekend naar Lowlands gaan doen er goed aan een poncho en zonnebrandcrème mee te nemen. Volgens Weeronline wordt het wisselvallig, maar is er ook ruimte voor de zon.

In Biddinghuizen is het donderdag, als de Lowlandscamping opengaat, afwisselend zonnig en bewolkt. De kans is groot dat het droog blijft. Het wordt overdag 25 graden maar omdat de luchtvochtigheid vrij hoog is kan het warmer aanvoelen. 's Avonds blijft het met 20 graden nog lang aangenaam en in de nacht koelt het af naar 14 graden.

Op vrijdag, de eerste echte festivaldag, is het eerst droog en vrij zonnig maar neemt vanuit het westen de bewolking toe. 's Middags vallen er buien, maar Weeronline verwacht niet dat het gaat onweren boven het festivalterrein. Later in de middag en avond breekt de zon door. Zaterdag lijkt volgens het weerbureau de beste festivaldag te worden: veel zon, 24 graden en een matige westenwind.

Zondag kan er wel een bui vallen (60 procent buienkans) en is er veel sluierbewolking. Het wordt dan zo'n 23 graden. Campinggasten die maandag naar huis gaan moeten ook rekening houden met een bui.

Dit jaar staan onder anderen Burna Boy, The Kooks, Arctic Monkeys, Stromae, Liam Gallagher en The Opposites op het Lowlandspodium.

Door: ANP