Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

La Vuelta Holanda raast door Utrecht en dat heeft gevolgen voor de bereikbaarheid

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 7 min
location_on [xx]km
La Vuelta Holanda raast door Utrecht en dat heeft gevolgen voor de bereikbaarheid
La Vuelta komt op 19, 20 en 21 augustus 2022 naar Nederland. Voor de derde keer start de Ronde van Spanje in het “buitenland”. Met drie schitterende etappes worden maar liefst 34 Nederlandse parcoursgemeenten aangedaan. Dit belooft een groot feest te worden. Omdat het een evenement in de openbare ruimte is, heeft dit gevolgen voor de bereikbaarheid van alle gemeenten waar de Vuelta doorheen gaat. Dat meldt de provincie Utrecht.  

Tijdens de eerste etappe op vrijdag 19 augustus koersen de renners met een ploegentijdrit van circa 23 kilometer door de straten van de Domstad. De teams starten bij de Jaarbeurs en fietsen vervolgens oostwaarts door de binnenstad.

De tweede etappe op zaterdag 20 augustus is een 183 kilometer lange rit van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Tijdens die rit komt het peloton bij Rhenen onze provincie binnen. Vervolgens rijden de wielrenners via de gemeenten Renswoude, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg, Leusden, Amersfoort, Soest, Zeist en De Bilt richting de finish op het Utrecht Science Park.

Gemeentelijke wegen afgesloten 

Het verschilt natuurlijk per gemeente wanneer de lokale afsluitingen gelden en wat de impact op de bereikbaarheid is. Tijdens de eerste etappe op 19 augustus die door de stad Utrecht gaat zullen vooral gemeentelijke wegen afgesloten zijn. Een overzicht van deze afsluitingen en reis- en parkeeradviezen is te vinden op de website van La Vuelta Holanda.

Bus- en tramlijnen 

De Vuelta heeft ook gevolgen voor de dienstregeling van Syntus Utrecht en U-OV. Op zowel 19 als 20 augustus is er een aangepaste dienstregeling voor diverse bus- en tramlijnen. Diverse bus- en tramlijnen rijden tijdelijk niet, minder vaak of een kortere of andere route. Reizigers dienen rekening te houden met langere reistijden en extra overstappen en worden geadviseerd hun reis voor vertrek te plannen via de reisplanner. Op de websites van de vervoerders is een overzicht te vinden van de aanpassingen per lijn.

Pushbericht 

Vanaf 12 augustus krijgen mensen die zich in een bepaalde straal rondom het parcours bevinden een pushbericht via sociale media over de bereikbaarheid van het gebied tijdens de Vuelta. Hiervoor worden de kanalen Facebook, Instagram en de buurtapp Nextdoor gebruikt. In deze berichten komt te staan welke hinder zij kunnen verwachten en welke verkeersmaatregelen getroffen zijn. Deze informatie wordt verspreid in alle doorkomstgemeenten van de Vuelta en is gespecificeerd per gemeente.

Chatbot Mell 

Voor mensen die behoefte hebben aan reisadvies op maat is er een chatfunctie beschikbaar. Via chatbot Mell wordt informatie gegeven over o.a. de meest geschikte parkeergelegenheid, doorkomsttijden van het peloton en omleidingen. Mell beantwoordt naar verwachting 80 procent van alle vragen. De overige vragen worden persoonlijk beantwoord door een medewerker.

Door: Nationale Recreatiegids 

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.