Dancefestival Nijmegen schrapt vrijdag door financiële tegenvaller

Het Nijmeegse Dancefestival Het Nest heeft het vrijdagprogramma moeten annuleren. De ticketverkoop ging niet zo als verwacht waardoor alleen de zaterdag en zondag blijven staan. Het festival stond gepland vanaf 2 tot en met 4 september. Dit meldt De Stentor. 

Te weinig animo 

Via Instagram liet de organisatie weten dat het er belabberd voorstaat met de verkoopcijfers. Dit is al de vijfde editie van het festival. Normaal gesproken vindt op de vrijdag ontspannende livemuziek plaats waarbij bezoekers in de stemming kunnen komen voor de rest van het weekend. Helaas bleek hier te weinig animo voor te zijn. De organisatie wijt dit aan corona. Mensen wachten langer met het aanschaffen van tickets of willen feesten van voor 2020 inhalen.

Personeelstekorten 

Het Nest heeft ook last van personeelstekorten, vooral op het gebied van techniek en opbouw. Mensen die werkzaam waren in deze sectoren zijn tijdens de pandemie iets anders gaan doen. Toch verwacht het festival op de zaterdag volle bak, met zo’n 16.000 bezoekers. De line-up voor het weekend blijft gewoon intact en het festival wordt op de zondag afgesloten met een gigantische openluchtbioscoop.  

Door: Nationale Recreatiegids