Tankdemonstraties bij het Nationaal Militair Museum tijdens 'Zomeroffensief'

Het Nationaal Militair Museum organiseert in het weekend van 3 en 4 september het jaarlijks terugkerende evenement: ‘Zomeroffensief’. Een evenement waarbij een groot deel van de collectie tentoon wordt gesteld voor publiek. Ook zijn er diverse demonstraties van voertuigen in de Arena en kan men een kijkje in het depot nemen. Dat meldt het Nationaal Militair Museum. 

Tijdens het zomeroffensief zijn er diverse demonstraties van voertuigen en tanks, zoals de Leopard 1V, de AMX-13, de M577, de YPR-ERA en nog veel meer. De demonstraties zijn beide dagen om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.30 uur. Experts geven tijdens de demonstraties een toelichting. Daarnaast staan er veel voertuigen en vliegtuigen uit het depot buiten opgesteld, zoals de Phantom, de Starfighter, de Fokker S.14 en de Alouette II.

Voer- en vliegtuigen 

Het depot dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor publiek, is dit weekend geopend. Veel voer- en vliegtuigen kunnen van dichtbij worden bekeken. Daarnaast staan er veel voer- en vliegtuigen buiten opgesteld zodat bezoekers ze van dichtbij kunnen bekijken. Er zijn diverse kinderactiviteiten, zoals het rijden in een minitank en mini-jeep.

Militaire verhaal 

Het NMM in Soesterberg vertelt met kracht het verhaal van militairen en het militaire verhaal. Dat doen we met documentaires, persoonlijke verhalen, relevante exposities en activiteiten die je bijblijven. Het NMM is één van de vier koninklijke defensiemusea in Nederland en samen met het Marinemuseum, het Mariniersmuseum en het Marechausseemuseum willen we bij een groot publiek het besef vergroten dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is. We willen daarmee recht doen aan het aandeel van de krijgsmacht in onze nationale geschiedenis en aan haar rol in de bescherming van onze vrijheid en vrede. Meer informatie op www.nmm.nl.

Door: Nationale Recreatiegids 
Beeld: Nationaal Militair Museum