Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Grootste fietsevenement in Nederland verplaatst naar 2023

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Grootste fietsevenement in Nederland verplaatst naar 2023
Bike Motion, het grootste live evenement voor gepassioneerde fietsliefhebbers in Nederland, wordt opnieuw verplaatst. Door de grote consumentenvraag in de markt en de toeleveringsproblemen die de sector parten spelen, is het nog steeds niet mogelijk om de nieuwste producten en merken goed te laten zien en bezoekers maximaal te inspireren. Het evenement zou plaatsvinden in de Jaarbeurs van 21 tot en met 23 oktober 2022 en wordt verplaatst naar het najaar 2023. Dit meldt Jaarbeurs Utrecht. 

Performance, Explore, Culture

Oorspronkelijk stond de geheel vernieuwde editie van Bike Motion in het najaar van 2021 gepland. In nauwe samenwerking met bezoekers, exposanten, de experts van Soigneur Agency en andere wielerdeskundigen werd een compleet nieuw concept ontwikkeld. In dit nieuwe concept ligt de focus op drie thema’s: Performance, Explore en Culture. Elk thema biedt een combinatie van sportieve activiteiten, mooie gesprekken, interessante trends en fascinerende tips. Heiko M. Stutzinger, Chief Operating Officer Jaarbeurs: “Met de thema’s geven we bezoekers herkenbare haakjes waardoor ze op de beurs vinden wat ze zoeken. Bij Explore zou je kunnen denken aan MTB, gravel, bikepacking, BBQ, outdoor en route building. Bij Performance aan coaching, goals en pro cycling. En bij Culture vind je aspecten als mode, urban, commuter en cargo.”

Uitstel, maar geen afstel

Door de grote vraag naar fietsen tijdens de coronapandemie en de lange leveringstijden van onderdelen, waren exposanten in 2021 niet in staat om de nieuwste producten te laten zien en werd besloten om het evenement naar 2022 te verplaatsen. “Op dit moment kampt de fietsbranche nog steeds met dezelfde problematiek. Ondanks de bevestigingen van een aantal mooie merken en inspirerende sprekers, hebben we tot onze grote teleurstelling moeten besluiten om het evenement opnieuw met een jaar te verplaatsen. Bike Motion heeft de ambitie om de sportieve fietser maximaal te inspireren, de mooiste en nieuwste producten te laten zien en bezoekers een gevarieerde fietsbeleving te bieden. Helaas blijkt dat nu nog niet mogelijk. Maar van uitstel komt zeker geen afstel, we gaan er in het najaar van 2023 een bijzonder mooi en inspirerend fietsevenement van maken.“, aldus Heiko M. Stutzinger.

Over Bike Motion

Bike Motion is het grootste live evenement voor gepassioneerde fietsliefhebbers in Nederland. Fans van fietsen ontmoeten en inspireren elkaar rondom drie thema’s: Performance, Explore en Culture. Bezoekers ontvangen tips van experts over onder andere training en voeding, ontmoeten helden uit de wielerwereld, ontdekken de mooiste fietsbestemmingen en krijgen de nieuwste materialen te zien. Bike Motion is er voor zowel de beginnende fietser als zij die al langer in het zadel zitten.
De organisatie verwacht met het vernieuwde inhoudelijk programma en de veelzijdigheid aan exposanten 30.000 bezoekers te trekken.

Door: Nationale Recreatiegids 

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.

23 mei '24 (10:18)

Twee concerten in Ziggo Dome voor Suzan & Freek in 2025

Suzan & Freek geven op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei volgend jaar een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt het muzikale duo donderdag bekend. De kaartverkoop voor de shows start zaterdag.

23 mei '24 (10:03)

Nieuwe show Soundos dit najaar in theaters

Soundos El Ahmadi gaat dit najaar weer het theater in. Haar nieuwe voorstelling Witte Ruis speelt ze in september voor het eerst in Theater Diligentia in Den Haag.

23 mei '24 ( 8:45)

Opbouw Pinkpop is begonnen: 'Eerste paaltje is geslagen'

De opbouw van Pinkpop is begonnen. De organisatie van het festival in Landgraaf deelt op sociale media dat het "eerste paaltje" erin zit.

22 mei '24 (13:39)

Word jij de nieuwe 'campingburgemeester' van Zwarte Cross?

Het is één van de grootste campings van het land: de camping op de Zwarte Cross. Zij zoeken nog iemand die hen een handje wil helpen. Een once-in-a-lifetime-kans is hoe het festival noemt. Wie deze taak op zich neemt wordt de ‘burgemeester’ van 30.000 jolige en brakke feestvierders, meldt AD.

22 mei '24 (12:58)

Deze artiesten zie je tijdens het AVROTROS Muziekfeest in Zeewolde

Op 29 mei staan zo’n 30 artiesten weer op het podium tijdens het Muziekfeest van AVROTROS in Zeewolde. Onder andere Donnie, Marco Schuitmaker, Tino Martin en Samantha Steenwijk staan op de agenda, meldt Omroep Flevoland.

22 mei '24 (10:58)

Radio 2 Top 2000 wint Ere Zilveren Reissmicrofoon

De Top 2000 van NPO Radio 2 heeft de Ere Zilveren Reissmicrofoon gewonnen. Volgens de jury is de jaarlijkse eindejaarslijst "hét culturele audio-evenement".