Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Oudste muziekfestival van Rotterdam in teken van romantiek

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 9 min
location_on [xx]km
Oudste muziekfestival van Rotterdam in teken van romantiek
Rotterdam is binnenkort weer the place to be voor een weekend vol passie, romantiek en joie de vivre. Want op zaterdag 13 en zondag 14 augustus vindt het Weekend van de Romantische muziek, het oudste klassieke muziekfestival van Rotterdam, weer plaats in het Park bij de Euromast. Het festival opent op zaterdagavond met het Maanlichtconcert waarbij gerenommeerde musici uit binnen- en buitenland hun bijzondere en meeslepende kunsten komen vertonen. De Dag van de Romantische Muziek, op zondag, heeft een meer ongedwongen karakter waarbij je naar eigen invulling kan genieten van een breed aanbod aan kwalitatief hoogstaande klassieke muziek op verschillende podia. Leuk om te weten: vaste bezoekers van het festival trekken vaak hun mooiste outfits mét hoed uit de kast waardoor het festival een extra romantische uitstraling krijgt. Dit meldt de organisatie

Het Maanlichtconcert (zaterdag 13 augustus)

Tijdens het Maanlichtconcert kun je genieten van de crème de la crème uit het romantische muziekgenre. Geniet van meesterpianist Thomas Beijer die het klavier met zijn spel tot leven laat komen, de swingende improvisaties van violist Julia Philippens (FUSE), jazzy tunes van Benjamin Herman (New Cool Collective) en de mooiste aria’s en duetten van bariton Raoul Steffani en mezzosopraan Karin Strobos. De Britse contrabassist Dominic Seldis (Koninklijk Concertgebouworkest) zorgt voor een vrolijke noot en zo nu en dan bundelen de hoofdartiesten hun talenten met het kamerorkest onder leiding van violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling. Niet zo’n kenner van het romantische genre? Geen probleem! Presentator Floris Kortie, bekend van Podium Witteman, zal de artiesten een voor een introduceren en de ontstaansgeschiedenis van de opgevoerde stukken met het publiek bespreken. En kom bijtijds! Want het Maanlichtconcert opent met een sfeervol voorprogramma met (wereld)muziek uit alle windstreken; dit in samenwerking met het Batavierhuis, dé kweekvijver voor jong muziektalent in Rotterdam. Zo zal onder andere Batavier Simone van der Weerden, een van de weinige vrouwelijke bandoneonisten in Europa, samen met haar tangokwintet Locos lindos Het Park in Argentijnse sferen brengen.

Dag van de Romantische Muziek (zondag 14 augustus) 

De Dag van de Romantische Muziek trakteert bezoekers traditiegetrouw op een gratis toegankelijk muziekmenu voor jong en oud. Op het programma staat een gevarieerd aanbod aan optredens, waardoor het mogelijk is kennis te maken met verschillende instrumenten, bezettingen, ensembles en klassieke stijlen die variëren van barok tot wereldmuziek. Zo kan op het Beethovenpodium o.a. genoten worden van de internationaal beroemde pianovirtuoos Alexander Ullman, de grootmeesters van het stemmentheater Frommermann en van de indrukwekkende vocale acrobatiek van sopranist Maayan Licht. Zangeres Sterre Konijn brengt bezoekers vanaf het Verdipodium in vervoering, terwijl muzikanten op het Satiepodium de klanken van harp, cello en het magische geluid van de celesta over het publiek strooien. Een ideale spot dus om op een kleedje in het gras lekker weg te dromen. Meer zin om te dansen? Bezoek dan de Muziekkiosk, waar DJ Brendan Jan Walsh klassieke muziek laat swingen als nooit tevoren. Of pak een van de koptelefoons bij de Silent Disco. Kortom, deze dag is zowel spot on voor de doorgewinterde klassieke muziekliefhebber als voor de bezoeker die op een laagdrempelige manier kennis wil maken met het romantische muziekgenre, uitgevoerd door de allerbeste musici.

De Food Area

Genieten van mooie muziek gaat natuurlijk nog beter met een lekker drankje en hapje. Hiervoor kun je terecht in de veelzijdige Food Area. Maak hier je borrel compleet met vegan bitterballen en croquetten van Cas & Kas. Of ga voor Mexicaanse nacho’s van Esa’s met toppings in alle varianten. En ook Pomms’ is aanwezig voor de lekkerste frites van Hollandse bodem. Toch meer zin een internationale hap? Dan is Manic Organic de foodtruck die je zoekt. Hun menukaart is namelijk geïnspireerd op food- en lifestyle trends uit alle windstreken. High tea liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de roze foodtruck van Roosje Doorn. De Food Area is op gepaste afstand van de podia geplaatst om geluidsoverlast te voorkomen. Andersom wordt er wel voor gezorgd dat de muziek te horen is in de Food Area.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Weekend van de Romantische muziek 

27 mei '24 (13:18)

Tweede show Nicki Minaj in Ziggo Dome vooralsnog ongewijzigd

De arrestatie van Nicki Minaj afgelopen weekend op luchthaven Schiphol lijkt geen gevolgen te hebben voor de rest van haar tour. Ook het optreden van de rapper aanstaande zondag in de Ziggo Dome gaat vooralsnog gewoon door. Een woordvoerder van concertorganisator MOJO laat aan het ANP weten dat "niks erop wijst" dat het tweede optreden van de zangeres in ons land geen doorgang kan vinden.

27 mei '24 (11:21)

London Grammar staat dit najaar in Ziggo Dome

De Britse band London Grammar komt op zondag 3 november naar Nederland voor een concert in de Ziggo Dome. Concertorganisator MOJO laat weten dat de kaarten voor het concert op vrijdag 31 mei in de verkoop gaan via Ticketmaster.

27 mei '24 (10:18)

Van Gogh Village Museum wint publieksprijs Beste gebouw van Nederland

Architectenbureau Diederendirrix heeft met het Van Gogh Village Museum de publieksprijs gewonnen voor ‘Beste gebouw van Nederland’ van de BNA Architectenprijs. De jury looft het eigentijdse ontwerp van het gebouw dat tegelijkertijd trouw is aan de unieke historie en omgeving. De Van Gogh Sites Foundation en het Van Gogh Village Museum zijn als opdrachtgever en gebruiker enorm vereerd met de prijs en beschouwen deze als een terechte architectonische hommage aan één van ’s werelds grootste kunstenaars. 

24 mei '24 (13:45)

Last minute toevoeging aan line-up Pinkpop: Joost

Joost Klein gaat een show geven op het festival Pinkpop in Landgraaf. In februari was de volledige line-up al bekend, maar de organisatie heeft vandaag de Songfestival-deelnemer toegevoegd aan de artiestenlijst, meldt Nu.nl.

24 mei '24 (12:25)

Ben Howard viert jubileum album met shows in Nederland

De Britse zanger Ben Howard komt naar Nederland. Op 6 november staat de zanger in AFAS Live in Amsterdam en op 10 november in 013 in Tilburg. Met de concerten viert hij het jubileum van zijn album I Forget Where We Where, dat in 2014 uitkwam.

24 mei '24 ( 9:01)

Fans Nicki Minaj niet blij: concert in Ziggo Dome start tweeënhalf uur later

Nicki Minaj heeft haar Nederlandse fans donderdag lang laten wachten. Haar concert in de Ziggo Dome begon pas rond 22.45 uur, ruim tweeënhalf uur later dan de officiële aanvang van de show. Op sociale media klagen verschillende bezoekers over de lange wachttijd.

24 mei '24 ( 8:40)

Mannen van De Toppers hebben zin in nieuwe concertreeks: 'We kunnen niet wachten'

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit staan vanaf vrijdag drie dagen op rij op de bühne met Toppers in Concert. Na een jaar waarin de concertreeks niet doorging omdat er geen geschikte locatie was gevonden, stappen de mannen dit jaar de Johan Cruijff ArenA weer binnen. Het viertal kijkt het meest uit naar het allereerste begin van de show, vertellen ze in gesprek met het ANP.

23 mei '24 (10:18)

Twee concerten in Ziggo Dome voor Suzan & Freek in 2025

Suzan & Freek geven op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei volgend jaar een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt het muzikale duo donderdag bekend. De kaartverkoop voor de shows start zaterdag.

23 mei '24 (10:03)

Nieuwe show Soundos dit najaar in theaters

Soundos El Ahmadi gaat dit najaar weer het theater in. Haar nieuwe voorstelling Witte Ruis speelt ze in september voor het eerst in Theater Diligentia in Den Haag.

23 mei '24 ( 8:45)

Opbouw Pinkpop is begonnen: 'Eerste paaltje is geslagen'

De opbouw van Pinkpop is begonnen. De organisatie van het festival in Landgraaf deelt op sociale media dat het "eerste paaltje" erin zit.