EK-finale gecoacht door Nederlandse Sarina Wiegman goed bekeken

Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland gekeken. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

Opvallend genoeg trok de huldiging met ruim 2,1 miljoen kijkers een nog iets groter publiek, meldt Stichting Kijkonderzoek. Aanleiding is hoogstwaarschijnlijk het tijdstip. De beker ging vanwege de verlenging pas rond primetime omhoog, terwijl de wedstrijd al in de vooravond begon. Naar de nabeschouwing keken nog eens 1,7 miljoen mensen.

De sportuitzendingen op NPO 1 waren zondag sowieso in trek. 's Middags trok de ontknoping van de Tour de France, waarin Annemiek van Vleuten zegevierde, 671.000 kijkers en Studio Sport was in de namiddag goed voor 812.000 kijkers.

Rieu

Na het voetbal zagen bijna 1,3 miljoen mensen André en de Oranjes, waarin André Rieu terugkeek op zijn optredens voor de koninklijke familie. RTL 4 bereikte met Beat the Champions en Postcode Loterij Een Tegen 50 respectievelijk 489.000 en 572.000 kijkers.

De tweede uitzending van Zomergasten waarin Sandra Phlippen, hoofdeconoom bij ABN Amro, te gast was, trok op NPO 2 391.000 kijkers. Dat is een stuk minder dan vorige week, toen Humberto Tan aftrapte met 526.000 belangstellenden.

Door: ANP