Paarden, koeien en reptielen bij 111ste editie van Landbouwshow Opmeer

Op maandag 1 augustus wordt de Landbouwshow in Opmeer geopend. Er worden meer dan tienduizend agrarische enthousiastelingen verwacht. Van professionals tot liefhebbers van het platteland, iedereen is welkom bij recreatiepark De Weijver in Opmeer. Dit meldt OnsWestfriesland.  

Beestenboel 

Landbouwliefhebbers kunnen hun ogen uitkijken bij het volle programma van de Landbouwshow. Er zijn legio activiteiten die in het teken staan van veehouderij, paardensport of huisdieren. Volgens eigen tellingen is dit het grootste agrarische evenement van Noord-Holland.

Paardenliefhebbers kunnen hun dag volmaken met één van de vele wedstrijden. Er zijn shows voor tuigpaarden, Hackney’s en er is een Concours Hippique. Bij dit laatste evenement zullen professionals uit de paardensport springonderdelen en dressuur voordragen.

Reptielen? 

Naast paarden zijn er ook uitgebreide keuringen van schapenrassen, melkvee, geitenrassen, klein- en pluimvee. Bezoekers kunnen ook behendigheidswedstrijden met honden bijwonen. Dit jaar zijn er zelfs reptielen te bezichtigen, waaronder een heuse krokodil. De Landbouwshow is open voor jong en oud. Volg deze link voor meer informatie.  

Door: Nationale Recreatiegids