Festivalmuntjes: Je geeft al snel 10 euro uit voor een drankje

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De doorgewinterde festivalganger kent ze maar al te goed; de festivalmuntjes. Het sporadische gebruik van deze alternatieve valuta voelt bij veel bezoekers vertrouwd aan. Toch verhullen de muntjes vaak de feitelijke waarde van een gekocht product. Dit meldt Nu.nl 

Parels 

Het Belgische festival Tomorrowland kwam dit jaar met een systeem van ‘parels’. De parels hingen aan de armbanden van de bezoekers en golden als munteenheid om te kunnen eten en drinken. Een leuk systeem, maar sommige bezoekers gaven aan dat het besef van de prijs hierdoor vervaagde. Je betaalde zo vijf parels voor een blikje Red Bull, wat neerkomt op zo’n 10 euro. Dit is vijf keer boven de prijs in de supermarkt.

Muntjes 

Muntjes zijn het klassieke verhandelmiddel. Toch proberen steeds meer festivals het gebruik van plastic te beperken. Bezoekers gaven aan dat het muntjessysteem handig is omdat groepen gemakkelijk muntjes kunnen oppotten. Het systeem krijgt ook de voorkeur boven pintransacties omdat pinautomaten en een internetverbinding hierbij een vereiste zijn.

Door: Nationale Recreatiegids