Flogging Molly staat 3 augustus met rum en whisky op het podium in Tilburg

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De Iers-Amerikaanse folkpunkband Flogging Molly komt naar poppodium 013 in Tilburg. Na twee jaar uitgestelde concerten lijkt de band samen met supportact Ferocious Dog een energieke avond neer te zetten. Dit meldt Maxazine.  

Ierland x Verenigde Staten

Al sinds 1997 maakt de band rauwe folkmuziek met Ierse invloeden. De Ierse afkomst van zanger Dave King geeft Flogging Molly dat extra streepje voor binnen het genre. Traditionele instrumenten uit Ierland zoals de mandoline, de doedelzak, de fluit of de concertina zijn terugkerende elementen. Deze worden ondersteund door ritmische percussie en slaggitaren.

Sterke drank

Het concert in Tilburg is onderdeel van de wereldtournee die op 16 juli start in het Duitse Paderborn. Na Duitsland en Nederland bezoekt de band ook België, Polen, Spanje, Frankrijk, Engeland en ten slotte Ierland en Las Vegas als afsluiter. De concerten van de band zijn doorgaans overgoten met drank. Waarbij dit normaal gesproken bier is vloeien sterke dranken zoals whisky en rum rijkelijk bij Flogging Molly. Voor de muziekliefhebbers die van een goed feestje houden is dit concert daarom een uitgelezen kans.

Door: Nationale Recreatiegids