Festival Terschelling afgelast wegens veiligheidsrisico’s

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Op Terschelling is festival eilân afgezegd dat van 15 tot en met 18 september op de planning stond. De burgermeester maakte dit bekend nadat zij had besloten om geen vergunning te verlenen ‘op basis van de adviezen van de veiligheidsdiensten’. Dit meldt Het Parool. 

Hulpdiensten

Voordat een festival wordt verwezenlijkt gaan er heel wat procedures aan vooraf. Zo dienen de lokale hulpdiensten zoals de brandweer en de ambulances vroegtijdig op de hoogte worden gesteld van de verwachte bezoekersaantallen. Er moeten binnen de naaste omgeving voldoende faciliteiten beschikbaar zijn in het geval van een calamiteit. Volgens burgermeester Van der Pol gaven de hulpdiensten aan dat er niet genoeg capaciteit op het eiland is om de verwachte 6000 bezoekers te ondersteunen.

Een andere reden voor het besluit was het gebruik van de zogenaamde groene batterij. Deze stroomvoorzieningen zou volgens de hulpdiensten lastig te bereiken zijn.

Compensatie

Het bedrijf dat het festival organiseert maakt grote verliezen van rond de honderdduizenden euro’s. Het ticket- en accommodatiegeld wordt zo snel mogelijk teruggestort op de rekeningen van de klanten. Naar verwachting zal eilân de komende jaren niet terugkeren.

Door: Nationale Recreatiegids