Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Mega Piraten Festijn met Mooi Wark en Jannes al voor 70% uitverkocht

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Het Mega Piraten Festijn keert op vrijdag 2 september terug naar Oldebroek. Op het programma staan grote namen als Mooi Wark, Jannes, Gerard Joling, Ancora en Mart Hoogkamer. De voorverkoop is al begonnen. Op dit moment is al meer dan 70 procent van de kaarten weg. Dit meldt de organisatie.  

Het kan weer

“We zijn ontzettend blij dat het weer kan”, vertelt organisator Eddie Mensink. Hij straalt: “Want ik heb het in de afgelopen jaren wel eens somber ingezien: ‘Het wordt nooit meer als vroeger’. Maar we hebben dit jaar al een Mega Piraten Festijn zonder wat voor beperkingen dan ook kunnen organiseren in Borger en ik kan het niet anders omschrijven dan een grandioos feest.”

Nieuwe generatie 

Wat hem opvalt, is dat een nieuwe generatie haar weg naar de Mega Piraten Festijnen heeft gevonden. Dat was zichtbaar in Borger, maar ook tijdens enkele Mega Piraten Festijnen in het najaar van vorig jaar. “Jongens en meiden van een jaar of 15, 16, 17 of 18 die nu eindelijk ook mogen. Ze hebben van hun ouders of van oudere vrienden en vriendinnen over het Mega Piraten Festijn gehoord, maar door alle coronabeperkingen er nog nooit eentje zelf meegemaakt. Hun enthousiasme is enorm. Ze zingen alle liedjes mee. Onze presentator Willie Oosterhuis zei het al: ‘Dit houdt nooit meer op’. Maar het beeld in de tent blijft wel hetzelfde: jong en oud viert gezamenlijk feest. Het Mega Piraten Festijn is en blijft een feest van verbroedering.”  

Programma

Mooi Wark, Jannes, Gerard Joling, Lange Frans, Henk Bernard, Django Wagner, Mart Hoogkamer, Henk Wijngaard, Ancora, Duo Remix, René Le Blanc, IJsselduo, Belinda Kinnaer, Bonnie St. Claire, Thomas Berge, Marco de Hollander, Vinzzent, Boer Bennie, Henk Dissel, Jacques Herb, John de Bever, Marga Bult, René Karst, Arjan Veneman, Mannes en Stef Ekkel. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis. Maar dat is nog niet alles. In een speciale tent draait alles om happy høken en in de Wunderbar is er gedurende het hele Mega Piraten Festijn een après ski party.

Het festival vindt plaats op het terrein aan de Stationsstraat. Het terrein is geopend vanaf 18.30 uur. Het programma duurt tot 01.00 uur. Kaarten à 27,50 euro zijn verkrijgbaar via www.megapiratenfestijn.nl.

Agenda:
Vrijdag 2 september:   MPF Oldebroek
Zaterdag 17 september:  MPF Noordbroek
Vrijdag 30 september:   MPF Marum
Zaterdag 8 oktober:   MPF Klazienaveen
Zaterdag 15 oktober:   MPF Maaskantje
Zaterdag 17 december:  MPF Gelredome

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Mega Piraten Festijn 

30 mei '24 (10:04)

Nederlands Film Festival geopend door Witte Flits

De 44e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) wordt op 20 september geopend met de film Witte Flits, het speelfilmdebuut van regisseur Laura Hermanides. Dat heeft de organisatie van het evenement in Utrecht donderdag bekendgemaakt.

30 mei '24 ( 9:19)

Zesde concert toegevoegd aan reeks Suzan & Freek

Suzan & Freek hebben weer een concert toegevoegd aan hun reeks in de Amsterdamse Ziggo Dome. Het duo geeft volgend jaar op 23 mei een zesde show.

30 mei '24 ( 8:47)

Europese tour Heart geannuleerd door operatie zangeres; verschijnen ook niet op Bospop

Heart heeft zijn Europese tournee geannuleerd omdat zangeres Ann Wilson geopereerd moet worden. De Amerikaanse rockband mist daardoor ook het optreden op Bospop op 12 juli. Patti Smith vervangt de groep, meldt het Limburgse festival.

30 mei '24 ( 8:40)

Glennis Grace en Gerard Joling bij afscheid van Jan Otten

Gerard Joling en Glennis Grace hebben woensdag opgetreden bij het afscheid van Wallen-ondernemer Jan Otten in de Waalse Kerk in Amsterdam. Otten, die afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd overleed, was eigenaar van het Amsterdamse sekstheater Casa Rosso en ook van de Bananenbar, de Hospitalbar, Sexy Loo, het Erotisch Museum en de Sex Palace Peepshow.

30 mei '24 ( 8:39)

Boef dit jaar nog in Ziggo Dome met show Gewoon Boef

Boef staat binnenkort in de Ziggo Dome. De artiest geeft op 12 oktober een optreden in de Amsterdamse concerthal met zijn show Gewoon Boef, meldt concertorganisator MOJO woensdag.

30 mei '24 ( 8:34)

Schotse band Snow Patrol volgend jaar in Ziggo Dome

Snow Patrol komt volgend jaar naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De show van de Schotse band is op 8 februari, maakte concertorganisator MOJO donderdag bekend.

30 mei '24 ( 8:30)

Grote schermen om EK-wedstrijden op te kijken erg in trek

Verhuurders van grote schermen zien grote belangstelling voor de EK-wedstrijden van het Nederlands elftal. Meerdere bedrijven melden zo goed als volgeboekt te zijn tijdens de wedstrijden van Oranje in de poulefase. Vooral vanuit de horeca is er veel vraag naar videoschermen.

29 mei '24 (12:38)

Martin Garrix tijdens ADE headliner op AMF 2024 in ArenA

Martin Garrix is een van de headliners van de aankomende editie van het Amsterdam Music Festival (AMF) in de Johan Cruijff ArenA. Dat heeft de organisatie van het feest woensdag bekendgemaakt.

29 mei '24 (11:48)

013 Poppodium trekt nieuwe superster: PARTYNEXTDOOR

Na Big Time Rush komt er een andere wereldberoemde artiest naar Tilburg: R&B superster PARTYNEXTDOOR komt naar het land. 013 Poppodium in Tilburg heeft de wereldberoemde artiest gestrikt voor een optreden. Hij komt naar Nederland in het kader van zijn Sorry I’m Outside Tour. Dit is de Europese tour die volgt na zijn Amerikaanse tour deze zomer. Op 16 oktober staat hij op het podium in Tilburg, meldt Tilburg.com.

28 mei '24 (15:02)

Neem voor de zekerheid een poncho mee naar Dauwpop en Amsterdam Open Air

Bezoekers van festival Dauwpop in Hellendoorn moeten komend weekend rekening houden met een nat en modderig terrein. Volgens Weeronline is er vrijdag en zaterdag geregeld zon, maar komt het ook tot buien.