Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Voorbereidingen Canal Parade in volle gang, boten en jury zijn bekend

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Voorbereidingen Canal Parade in volle gang, boten en jury zijn bekend
De voorbereidingen voor de 25e editie van de Canal Parade op zaterdag 6 augustus zijn alweer in volle gang. De deelnemende boten zijn bekend, de jury onder leiding van Cornald Maas staat in de startblokken en de Pride Vignetten gaan in verkoop. Tijdens de laatste editie drie jaar geleden is voor bezoekers met een boot het Pride Vignet geïntroduceerd. Dit zorgde voor een soepeler verloop van de Pride en minder overlast voor de buurt. De verkoop van deze verplichte vignetten start vrijdag 1 juli om 12.00 uur via www.botenparade.nl. Dat meldt Stichting Pride Amsterdam. 

Iedereen die met een boot langs de route van de botenparade wil liggen heeft een Pride Vignet nodig en stemt daarmee in met de huisregels. “De positieve ervaring van 2019 om meer grip te krijgen op overlast voor deelnemers en bewoners krijgt vervolg. Het is een enorme klus en het aantal vignetten is beperkt, dus op is op,” aldus Lars Brunnhoff coördinator van de Pride Vignetten. “Vrijdag 1 juli kunnen mensen in de digitale wachtrij plaatsnemen, maar om 12.00 uur wordt alles door de computer door elkaar gehusseld zodat iedereen gelijke kans heeft om een ticket te kopen. Dat is altijd spannend, zo was de vorige editie binnen het uur uitverkocht.”

Boten jureren 

De jubileumeditie van de Canal Parade is één van de hoogtepunten van Pride Amsterdam. Ook dit jaar varen 80 boten mee die ieder hun eigen boodschap uitdragen op het thema ‘My Gender, My Pride’. Wanneer op zaterdag 6 augustus om 12.00 uur de parade start zal Cornald Maas met zijn jury de boten jureren: “Enorm trots ben ik op onze zeer gevarieerde jury met uiteenlopende achtergronden. Dit jaar beoordelen grande dame Willeke Alberti - icoon, sinds jaar en dag in de lhbti-gemeenschap - en de uitgesproken, geëngageerde tv-presentatoren Simone Weimans en Jurre Geluk samen met Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken - vorig jaar als eerste transvrouw gelauwerd met een AVROTROS Pride Award - de verschillende deelnemers.’ Alle deelnemers aan de botenparade zijn te vinden op pride.amsterdam/boats.

Bewonersticket 

De hele route is ingedeeld in zones en vakken. Op www.botenparade.nl kunnen bezoekers op een eenvoudige wijze kiezen waar ze willen liggen. Dat gaat volgens een strakke procedure. Voor woonbootbewoners geldt een aparte procedure. Zij kunnen voor hun sloep een zogenoemd bewonersticket aanvragen. Op de website staat uitgelegd wat zij moeten doen en aanleveren bij de Pride-organisatie. De kosten voor een Pride-vignet variëren en zijn afhankelijk van de grootte van de boot. Deze bijdrage is bedoeld ter dekking van de kosten van de vignetten en start bij 50,- euro voor de kleinste boten.

Afmeer-verbod 

Vanaf woensdag 3 augustus om 08.00 uur geldt een afmeer-verbod op de route. Boten die op dat moment in de gracht liggen, worden door Waternet weggesleept en naar een bewaarhaven gebracht. Kosten hiervoor moeten door de booteigenaar worden betaald. Alleen sloepjes behorende bij woonboten mogen blijven liggen, mits deze voorzien zijn van het juiste ‘vignet’.

Door: Nationale Recreatiegids 

30 mei '24 (10:04)

Nederlands Film Festival geopend door Witte Flits

De 44e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) wordt op 20 september geopend met de film Witte Flits, het speelfilmdebuut van regisseur Laura Hermanides. Dat heeft de organisatie van het evenement in Utrecht donderdag bekendgemaakt.

30 mei '24 ( 9:19)

Zesde concert toegevoegd aan reeks Suzan & Freek

Suzan & Freek hebben weer een concert toegevoegd aan hun reeks in de Amsterdamse Ziggo Dome. Het duo geeft volgend jaar op 23 mei een zesde show.

30 mei '24 ( 8:47)

Europese tour Heart geannuleerd door operatie zangeres; verschijnen ook niet op Bospop

Heart heeft zijn Europese tournee geannuleerd omdat zangeres Ann Wilson geopereerd moet worden. De Amerikaanse rockband mist daardoor ook het optreden op Bospop op 12 juli. Patti Smith vervangt de groep, meldt het Limburgse festival.

30 mei '24 ( 8:40)

Glennis Grace en Gerard Joling bij afscheid van Jan Otten

Gerard Joling en Glennis Grace hebben woensdag opgetreden bij het afscheid van Wallen-ondernemer Jan Otten in de Waalse Kerk in Amsterdam. Otten, die afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd overleed, was eigenaar van het Amsterdamse sekstheater Casa Rosso en ook van de Bananenbar, de Hospitalbar, Sexy Loo, het Erotisch Museum en de Sex Palace Peepshow.

30 mei '24 ( 8:39)

Boef dit jaar nog in Ziggo Dome met show Gewoon Boef

Boef staat binnenkort in de Ziggo Dome. De artiest geeft op 12 oktober een optreden in de Amsterdamse concerthal met zijn show Gewoon Boef, meldt concertorganisator MOJO woensdag.

30 mei '24 ( 8:34)

Schotse band Snow Patrol volgend jaar in Ziggo Dome

Snow Patrol komt volgend jaar naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De show van de Schotse band is op 8 februari, maakte concertorganisator MOJO donderdag bekend.

30 mei '24 ( 8:30)

Grote schermen om EK-wedstrijden op te kijken erg in trek

Verhuurders van grote schermen zien grote belangstelling voor de EK-wedstrijden van het Nederlands elftal. Meerdere bedrijven melden zo goed als volgeboekt te zijn tijdens de wedstrijden van Oranje in de poulefase. Vooral vanuit de horeca is er veel vraag naar videoschermen.

29 mei '24 (12:38)

Martin Garrix tijdens ADE headliner op AMF 2024 in ArenA

Martin Garrix is een van de headliners van de aankomende editie van het Amsterdam Music Festival (AMF) in de Johan Cruijff ArenA. Dat heeft de organisatie van het feest woensdag bekendgemaakt.

29 mei '24 (11:48)

013 Poppodium trekt nieuwe superster: PARTYNEXTDOOR

Na Big Time Rush komt er een andere wereldberoemde artiest naar Tilburg: R&B superster PARTYNEXTDOOR komt naar het land. 013 Poppodium in Tilburg heeft de wereldberoemde artiest gestrikt voor een optreden. Hij komt naar Nederland in het kader van zijn Sorry I’m Outside Tour. Dit is de Europese tour die volgt na zijn Amerikaanse tour deze zomer. Op 16 oktober staat hij op het podium in Tilburg, meldt Tilburg.com.

28 mei '24 (15:02)

Neem voor de zekerheid een poncho mee naar Dauwpop en Amsterdam Open Air

Bezoekers van festival Dauwpop in Hellendoorn moeten komend weekend rekening houden met een nat en modderig terrein. Volgens Weeronline is er vrijdag en zaterdag geregeld zon, maar komt het ook tot buien.