Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Summertime Festival viert aanstaande vrijdag Ketikoti

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Summertime Festival viert aanstaande vrijdag Ketikoti
Aanstaande vrijdag 1 juli trappen we Summertime Festival 2022 af. Dit is niet alleen de eerste dag van ons festival, maar ook de dag waarop we de afschaffing van de slavernij en de emancipatie van Suriname en de Antillen vieren. Deze dag, beter bekend als Ketikoti, is van groot belang in de wereldgeschiedenis. Tijdens Summertime Festival vieren we deze gelegenheid met een diverse line-up van getalenteerde artiesten uit Suriname en de Antillen. Dat meldt Musicon.

De muziek van Izaline is een fusie tussen de traditionele muziek van haar geboorteeiland Curaçao en vocal jazz. Met haar zelfgeschreven liedjes, veelal in het Papiaments, trad ze op in heel Europa, Indonesië, de VS en Zuid-Amerika en speelde ze op festivals in binnen- en buitenland, waaronder Cape Town Jazz Festival, Rome Jazz Festival, Cervantino Festival Mexico, Sofia en het North Sea Jazz-festival.

XILLAN 

Songwriter en muzikant XILLAN, Xillan Macrooy (1993), werd geboren in Paramaribo, waar de culturele diversiteit net zo weelderig en kleurrijk is als het tropisch regenwoud. Als Surinaamse millennial groeide XILLAN op tussen twee werelden. Enerzijds de Surinaamse cultuur; een rijke mengelmoes met wortels in onder meer Afrika, Indonesië en India, die in Suriname nieuwe vormen aannam. En aan de andere kant de Amerikaanse en Europese muzikale helden. De muziek die uit deze mix ontstaat, maakt XILLAN tot de artiest die hij is.

Kaskawi-band Ondrofeni 

Als verrassing, zo ontstond de Kaskawi-band Ondrofeni op 10 oktober 1993. Zes jongens gaven een feestje met een onverwacht optreden, alleen met wat stokken en dozen. Deze zijn inmiddels ingeruild voor 'echte' instrumenten en de groep is uitgebreid van zes naar 15 personen. Sindsdien stonden ze op grote podia zoals het Dunia Festival, het Kwakoe Festival, de Uitmarkt en zelfs het North Sea Jazz Festival.

Snijders 

Snijders werd geboren in Paramaribo als zoon van de Surinaamse componist Eddy Snijder. Hij begon op zijn zevende met het leren van de fluit. Sinds 1977 heeft hij zich toegelegd op het werken met zijn eigen band, waarmee hij ook op het North Sea Jazz Festival stond, zoals in veel Europese landen, maar ook in West- en Zuidelijk Afrika, het Caribisch gebied en Noord-Amerika. In zijn composities put hij vaak uit Kaseko, een muzikaal genre van zijn vaderland, maar ook uit elementen van pop- en wereldmuziek.

Door: Nationale Recreatiegids
Beeld: Musicon 

23 februari '24 (13:11)

Deelnemers marathon Rotterdam dragen rouwlintje voor Kiptum

De duizenden deelnemers aan de marathon van Rotterdam op 14 april ontvangen een rouwlintje ter nagedachtenis aan de overleden wereldrecordhouder Kelvin Kiptum. Ze kunnen het lintje bevestigen op hun loopshirt, meldde de organisatie, die ook heeft besloten het aan Kiptum toegekende startnummer 1 niet uit te geven aan een andere loper.

23 februari '24 ( 9:46)

Meer namen toegevoegd aan line-up Bospop: ook Racoon en Son Mieux naar festival

De bands DI-RECT, Racoon en Son Mieux zijn toegevoegd aan de line-up van het festival Bospop. Dat maakt de organisatie donderdag bekend.

23 februari '24 ( 8:56)

Justin Timberlake treedt in augustus op in Ziggo Dome

Justin Timberlake heeft het Europese deel van zijn wereldtour aangekondigd. Op donderdag 15 augustus van dit jaar staat de 43-jarige artiest in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat maakt concertorganisator MOJO vrijdag bekend.

22 februari '24 ( 8:55)

Award voor Jesus Christ Superstar als verrassing voor Albert Verlinde

De rockmusical Jesus Christ Superstar heeft voor de verkoop van meer dan 150.000 tickets de VVTP Diamanten Ticket Award ontvangen. Producent Albert Verlinde kreeg de prijs woensdag uitgereikt tijdens de uitzending van Vandaag Inside.

21 februari '24 (11:51)

Usher on a role: derde show in Ziggo Dome

Usher is volgend jaar nog vaker op het podium in Amsterdam te vinden. De Amerikaanse artiest staat in 2025 niet alleen op 22 en 23 april, maar ook op 25 april in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:49)

Niet één, maar twee concerten van Usher in Ziggo Dome

Usher komt volgend jaar voor twee optredens naar Amsterdam. De zanger geeft ook op 23 april een concert in de Ziggo Dome.

21 februari '24 ( 8:45)

Joost Klein treedt op met lied Europapa tijdens Eurovisie Songfestival

Het songfestivalnummer van de Nederlandse inzending Joost Klein heet Europapa. Dat heeft AVROTROS toegevoegd aan de post op sociale media waarin eerder op dinsdag de releasedatum van het lied werd aangekondigd.

20 februari '24 (10:34)

Usher speelt na tien jaar weer in Ziggo Dome

Usher geeft volgend jaar voor het eerst in tien jaar een optreden in Nederland. De Amerikaanse r&b-ster staat op 22 april op het podium in de Ziggo Dome in Amsterdam, maakte concertorganisator MOJO dinsdag bekend. Het optreden vindt plaats in het kader van zijn Past Present Future-tour.

19 februari '24 (15:11)

Josylvio geeft zijn grootste optreden ooit

Josylvio geeft binnenkort zijn grootste concert tot nu toe. De rapper staat op 10 mei in AFAS Live in Amsterdam, maakt concertorganisator MOJO maandag bekend.

19 februari '24 (12:31)

Ook voor mensen met een beperking zijn er talloze leuke vakanties

Van 26 februari tot en met 2 maart is het tijd voor de tweede editie van de aangepaste Vakantiebeurs aan boord van het vakantieschip Prins Willem-Alexander. Deze Vakantiebeurs is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit, (lichamelijke) beperking of voor mensen die in een rolstoel zitten. Het initiatief is bedoeld om mensen met een beperking te voorzien van informatie en inspiratie voor diverse aangepaste vakantiemogelijkheden. Het Vakantieschip Prins Willem-Alexander vaart gedurende deze week door het land, waardoor de aangepaste Vakantiebeurs letterlijk naar de mensen toekomt. Het schip vertrekt vanuit Venlo en maakt een stop in Cuijk en Rotterdam. Vervolgens zet het koers naar Zaandam en Kampen. De eindbestemming is Utrecht, meldt het Vakantieschip.