Van alles te beleven in Gouda tijdens de Nationale Archeologiedagen

Vanaf morgen tot en met zondag 19 juni vinden in Nederland de Nationale Archeologiedagen plaats. Steden, dorpen en heuvels zullen overal in het land worden opgegraven om sporen uit het verleden te vinden. In de middeleeuwse stad Gouda zijn er opgravingen, lezingen en rondleidingen. Dit melden de Nationale Archeologiedagen en Indebuurt Gouda. 

Open dagen in Nederland

In bijna elke Nederlandse provincie zijn er vanaf morgen verschillende archeologische activiteiten bij te wonen. Van de oudheid tot aan de vroegmoderne tijd kun je komend weekend leren wat er allemaal schuilgaat onder onze oudste bodemlagen. Musea en culturele instellingen organiseren door het hele land ook fietstochten, picknicks en open dagen.

Vol programma 

In Gouda kun je op 18 juni om 11:00 een open dag bijwonen van de Archeologische Vereniging Golda. Ontdek de 750-jarige geschiedenis van de stad met behulp van een 3D-reconstructie van de Statensluis. Verder zullen vondsten van de opgraving bij het Pottersplein worden gepresenteerd. Aan de rand van Gouda bevindt zich Bodegraven waar je vanaf 14:00 een rondleiding kan krijgen op de Hortus Populus bij het fietspad Limespark. Leer alles over de Romeinse tijd bij een bezoek aan een replica van een Soldatenbarak.

Door: Nationale Recreatiegids