Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Van alles te beleven in Gouda tijdens de Nationale Archeologiedagen

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Van alles te beleven in Gouda tijdens de Nationale Archeologiedagen
Vanaf morgen tot en met zondag 19 juni vinden in Nederland de Nationale Archeologiedagen plaats. Steden, dorpen en heuvels zullen overal in het land worden opgegraven om sporen uit het verleden te vinden. In de middeleeuwse stad Gouda zijn er opgravingen, lezingen en rondleidingen. Dit melden de Nationale Archeologiedagen en Indebuurt Gouda. 

Open dagen in Nederland

In bijna elke Nederlandse provincie zijn er vanaf morgen verschillende archeologische activiteiten bij te wonen. Van de oudheid tot aan de vroegmoderne tijd kun je komend weekend leren wat er allemaal schuilgaat onder onze oudste bodemlagen. Musea en culturele instellingen organiseren door het hele land ook fietstochten, picknicks en open dagen.

Vol programma 

In Gouda kun je op 18 juni om 11:00 een open dag bijwonen van de Archeologische Vereniging Golda. Ontdek de 750-jarige geschiedenis van de stad met behulp van een 3D-reconstructie van de Statensluis. Verder zullen vondsten van de opgraving bij het Pottersplein worden gepresenteerd. Aan de rand van Gouda bevindt zich Bodegraven waar je vanaf 14:00 een rondleiding kan krijgen op de Hortus Populus bij het fietspad Limespark. Leer alles over de Romeinse tijd bij een bezoek aan een replica van een Soldatenbarak.

Door: Nationale Recreatiegids

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.

11 april '24 (15:19)

DI-RECT, Jonna Fraser en Waylon ook te zien op Zwarte Cross

Waylon, Jonna Fraser, DI-RECT en Living Colour zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van Zwarte Cross. De organisatie maakte 51 nieuwe namen bekend die optreden tijdens het muziekfestival in Lichtenvoorde.

11 april '24 (10:21)

Dit zijn de presentatoren van Het Grote Songfestivalfeest

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren in december de vierde editie van Het Grote Songfestivalfeest. Net als vorig jaar praten zij het evenement in de Ziggo Dome aan elkaar, is donderdag bekendgemaakt.

11 april '24 ( 8:55)

Grootste concert tot nu toe voor Rolf Sanchez

Rolf Sanchez treedt op 14 december op in AFAS Live in Amsterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Nederlandse zanger tot nu toe.

11 april '24 ( 8:45)

Gastoptreden van Danny Vera bij Groots met een Zachte G

Danny Vera is een van de gastoptredens tijdens de 2024-reeks van Guus Meeuwis' concerttraditie Groots met een Zachte G. Dat vertelde Meeuwis in RTL Boulevard.

11 april '24 ( 8:30)

Inschrijven voor marathon Amsterdam niet meer mogelijk: uitverkocht

Inschrijven voor de marathon van Amsterdam in oktober is al niet meer mogelijk. De 48e editie van het evenement is al uitverkocht en dat is volgens de organisatie eerder dan ooit. Vooral de hele marathon is dit jaar populair, met een recordaantal inschrijvingen van 22.500 hardlopers.