Wijnproeven, hapjes eten en dansen tijdens Bacchus Wijnfestival

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Wijnproevers- en makers vanuit de hele wereld komen dit weekend weer bijeen om te genieten van de lekkerste druiven. In het Amsterdamse Bos kunnen bezoekers al bijna tien jaar genieten van wijn, eten en muziek. Dit meldt Vrije Tijd Amsterdam.  

Niet alleen wijn 

Tijdens het evenement bieden wijnmakers en wijnwinkels meer dan 300 verschillende wijnen aan van over de hele wereld. Elke druif is wordt weer geteeld in een ander klimaat, met een andere bodem, een andere lucht en ander water. Naast wijnen zijn er ook cocktails, biertjes en sterke dranken. De duurste fles is een wijn uit 1972. Een exemplaar kost een bescheiden 6.500 euro.

Hapjes en activiteiten 

Een glas wijn is niet compleet zonder een bijpassend hapje. Denk aan vettige hamburgers, oesters of gewoon oer-Hollandse frituursnacks. Naast hapjes zullen er muzikanten, Dj’s, smartlappen en dansmuziek zijn. Zelfs jonge bezoekers kunnen mee naar het festival. Voor kinderen tot en met zestien jaar is het evenement gratis te bezoeken. Zij kunnen losgaan in de Silent Disco, poffertjes bakken of limonade tappen in de limofabriek.

Het festival vindt plaats op vrijdag 10 juni van 16:00 tot 23:00, zaterdag 11 juni van 14:00-23:00 en zondag 12 juni van 14:00-22:00. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar via deze link.

Door: Nationale Recreatiegids