Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

91ste editie van TT Assen zeer waarschijnlijk weer uitverkocht

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
91ste editie van TT Assen zeer waarschijnlijk weer uitverkocht
De TT van Assen rekent voor de 91e editie weer op een uitverkocht huis. "We liggen met de kaartverkoop voor op schema van het recordjaar 2019, toen we 105.000 bezoekers hadden op de wedstrijddag. Naar dat aantal streven we", zegt voorzitter Arjan Bos van het TT Circuit.

Hij verheugt zich op een normale TT, met dit jaar de races op zondag 26 juni. Het motorsportevenement werd in 2020 geschrapt vanwege corona, vorig jaar waren vanwege de beperkende maatregelen iets meer dan 11.000 toeschouwers welkom bij de races in Drenthe. "De organisatie staat, het circuit ziet er super uit. We kunnen er dit jaar weer een feestje van maken", aldus Bos.

Coronajaren 

De toeschouwers zijn ook nodig om de reserves weer op te bouwen, want de TT heeft door die twee magere jaren flink moeten inleveren. Het niet doorgaan van de TT in 2020 kostte de organisatie 3,5 miljoen euro. "Corona hakte er stevig in en het was best lastig, maar het was gaaf om te ervaren dat er zoveel steun was voor ons. De meeste bezoekers hebben het geld voor hun kaartje niet teruggevraagd, rechtenhouder Dorna is ons tegemoet gekomen en ook de sponsors en de lokale overheden hebben ons geholpen. Het circuit is geworteld in de maatschappij hier", aldus Bos.

Racekalender 

De racekalender voor dit jaar is ook weer goed gevuld. Het WK Superbike in april is geweest en verliep succesvol, de TT komt eraan, maar er kan nog meer bij, zegt Bos. Hij zou bijvoorbeeld de British Superbikes graag terugzien in Assen. "Het TT Circuit is het 'Huis van de Motorsport', dus ik vind dat alle relevante races hier moeten zijn."

Door: ANP 

12 april '24 (15:03)

De zes leukste festivals voor mensen die betaalbaar op stap willen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. De line-ups worden bekendgemaakt en de voorbereidingen zijn in volle gang. Tegenwoordig is het helaas wel een luxeproduct om een goed muziekfestival bij te wonen. Een weekendticket kost al gauw 300 euro, iets wat niet iedereen kan betalen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar de leukste gratis festivals, zodat je alsnog een leuk muziekevenement kunt bijwonen. 

12 april '24 (14:12)

GP in Zandvoort in 2025 op 31 augustus

De Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort vindt volgend jaar op 31 augustus plaats. Dat blijkt uit de nieuwe kalender voor het volgend seizoen die het Formula One Management vrijdag bekendmaakte. De Grote Prijs van Nederland staat deze zomer zes dagen eerder op het programma, op 25 augustus.

12 april '24 (10:01)

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg kondigt aan te stoppen

Directeur Eric van Eerdenburg neemt over twee jaar afscheid van het festival Lowlands. Dat kondigt hij donderdag aan in de podcast De Machine van 3voor12.

12 april '24 ( 8:51)

Saïda Maggé neemt presentatie Koningsdaguitzending NOS dit jaar op zich

De koningsdaguitzending van de NOS wordt dit jaar gepresenteerd door Saïda Maggé. De nieuwspresentator neemt daarmee het stokje over van Jeroen Overbeek, die de live-uitzending de afgelopen jaren van commentaar voorzag.

12 april '24 ( 8:43)

Jonas Brothers verplaatsen Europees deel van tournee, show in Ziggo Dome verzet

De Amerikaanse band Jonas Brothers heeft het Europese deel van hun tournee verplaatst. Concertorganisator MOJO laat weten dat het concert dat de broers op 10 juni in Ziggo Dome zouden geven, nu op donderdag 3 oktober plaatsvindt. Als reden worden "planningconflicten" genoemd.

11 april '24 (15:19)

DI-RECT, Jonna Fraser en Waylon ook te zien op Zwarte Cross

Waylon, Jonna Fraser, DI-RECT en Living Colour zijn donderdag toegevoegd aan de line-up van Zwarte Cross. De organisatie maakte 51 nieuwe namen bekend die optreden tijdens het muziekfestival in Lichtenvoorde.

11 april '24 (10:21)

Dit zijn de presentatoren van Het Grote Songfestivalfeest

Cornald Maas en Edsilia Rombley presenteren in december de vierde editie van Het Grote Songfestivalfeest. Net als vorig jaar praten zij het evenement in de Ziggo Dome aan elkaar, is donderdag bekendgemaakt.

11 april '24 ( 8:55)

Grootste concert tot nu toe voor Rolf Sanchez

Rolf Sanchez treedt op 14 december op in AFAS Live in Amsterdam. Het is het grootste concert uit de carrière van de Nederlandse zanger tot nu toe.

11 april '24 ( 8:45)

Gastoptreden van Danny Vera bij Groots met een Zachte G

Danny Vera is een van de gastoptredens tijdens de 2024-reeks van Guus Meeuwis' concerttraditie Groots met een Zachte G. Dat vertelde Meeuwis in RTL Boulevard.

11 april '24 ( 8:30)

Inschrijven voor marathon Amsterdam niet meer mogelijk: uitverkocht

Inschrijven voor de marathon van Amsterdam in oktober is al niet meer mogelijk. De 48e editie van het evenement is al uitverkocht en dat is volgens de organisatie eerder dan ooit. Vooral de hele marathon is dit jaar populair, met een recordaantal inschrijvingen van 22.500 hardlopers.