Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Jong en divers talent te zien bij Podium ZWART

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Jonge en divers talent te zien bij Podium ZWART
In het nieuwe programma Podium ZWART krijgt jong en divers talent een podium. Het eerste televisieprogramma van Omroep ZWART, dat vanaf vrijdag te zien is op NPO 3, wordt gepresenteerd door Veronica van Hoogdalem en Glen Faria. "We hebben gemaakt wat we zelf graag wilden zien op televisie", zegt Faria tegen het ANP. "We hopen hiermee ook wat deuren open te trappen", vult Van Hoogdalem aan.

Want qua diversiteit is het bij de publieke omroep nog niet al te best gesteld, vinden beide presentatoren. "We zien echt wel dat er beweging gaande is, bijvoorbeeld in de diversiteit bij presentatoren", zegt Van Hoogdalem. "Maar ook achter de schermen moet de diversiteit groeien. Ik denk dat het goed is dat we wat radicaal beginnen door gelijk een eigen omroep te starten. Dan creëren we misschien een sneeuwbaleffect bij de andere omroepen. Dat iedereen ziet: 'hey, dit is tof. Dit willen we bij elke omroep zien'."

Het programma is "een feestelijke samenkomst van verschillende muziekgenres, kunststijlen en verhalen", aldus de omroep. In de eerste aflevering zijn zanger Gregory Porter, rapper Joshua J en presentator Jörgen Raymann te gast. "Veronica en ik hebben samen een hele lijst met namen gemaakt van mensen die we graag te gast wilden hebben", zegt Glen. "Veel namen uit persoonlijke interesse, maar ook namen waarvan we vinden dat ze een groter podium verdienen." Van Hoogdalem noemt als voorbeeld Nana Fofie, een zangeres uit Rotterdam die internationaal veel succes heeft, maar in Nederland nog niet zo bekend is. "Nóg niet, hè", zegt de presentatrice lachend. "Daar hopen wij dan verandering in te brengen."

Diversiteit en jong talent

De focus ligt bij het programma enorm op diversiteit. "Maar we hopen niet dat kleine podiumpje op een festival te worden waar je even cultuur kan opsnuiven, terwijl de grote podia slechts voor de grote sterren zijn", zegt Van Hoogdalem. "Ook op die grote podia moet de diversiteit doorsijpelen."

De andere focus bij de omroep is jong talent. "Zo hebben we laatst een stagiair de straat opgestuurd om een item te maken. Het was zo'n goed item geworden, beter dan we hadden kunnen dromen", zegt Faria, die hoopt dat mediabedrijven in de toekomst ook voorbij diploma's en papiertjes gaan kijken. "Als je echt een diverse club wil samenstellen, moet je kijken naar talent. Als dat er is, zit je goed. Dat leren gaat - met een beetje geduld - vanzelf."

Door: ANP

22 april '24 (11:27)

Zangeres Vanessa maakt na twintig jaar comeback tijdens Milkshake

Vanessa is vrijdag 26 juli de hoofdact tijdens de opening van het festival Milkshake in de Amsterdamse Gashouder. Met het optreden maakt de zangeres na bijna twintig jaar haar comeback op een podium.

22 april '24 ( 9:16)

Rapper Nas staat op 5 november in Amsterdamse AFAS Live

Rapper Nas komt op 5 november naar Nederland voor een concert in AFAS Live. Met zijn optreden viert hij het 30-jarig bestaan van zijn iconische album 'Illmatic te vieren. De kaartverkoop gaat 25 april van start, heeft concertorganisator MOJO bekendgemaakt.

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.