Wandelen en na afloop klassieke muziek in het pittoreske Voorschoten

In het dorpje Voorschoten, nabij Den Haag en Leiden, vind komende zondag een verzorgde wandeltocht plaats met een aansluitende klassiek concert. Het concert wordt georganiseerd door orkest Sinofietta. Het centrale thema is hierbij de vogel en zijn aanwezigheid is te herkennen in de gekozen stukken. Dit meldt het Leidsch Dagblad. 

Programma

Op zondag kun je aansluiten bij twee wandelingen door Voorschoten. Het uit de kluiten gewassen dorp is rijk aan vele monumenten, landhuizen en prachtige religieuze gebouwen. Deelnemers kunnen zich aansluiten bij de eerste wandeling van 13:00, om 14:00 uitrusten met een kop koffie of thee en om 14:30 genieten van het concert. De tweede wandeling begint om 14:30 en zal qua tijd hetzelfde rooster volgen.

Gevleugelde muziek 

De titel van het muziekstuk luidt ‘De reuzenalbatros en zijn gevleugelde vrienden’. Centraal staan klassieke stukken over de kip, de putter, de zwaan en de duif. Met componisten als Haydn, Vivaldi en Saint-Saens belooft het een ode aan de buitenlucht te worden. Deze laatste componist schreef het befaamde Carnaval des Animaux; het carnaval der dieren. Elk muziekstuk is kenmerkend voor een ander dier en uit deze compositie kunnen ‘De Koekoek’ en ‘De Zwaan’ niet ontbreken.

Sinfonietta organiseert de concerten in Het Kruispunt te Voorschoten. Geïnteresseerden kunnen zich online aanmelden voor het evenement via het mailadres sinfoniettavoorschoten@gmail.com.

Door: Nationale Recreatiegids