Leer alles over het belang van bijen tijdens het BIJzonder evenement

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Tijdens het BIJzonder evenement op zaterdag 4 juni kun je een echte imker alle vragen stellen over bijen. Deze kleine insectjes zijn cruciaal voor het welzijn van mens en natuur. Dit meldt Indebuurt Rotterdam.  

Dansjes 

Altijd al benieuwd geweest hoe bijen met elkaar communiceren? Het schijnt dus dat bijen de weg in het donker kunnen vinden door strakke onderlinge communicatie. Dankzij een universeel dansje weten ze precies aan elkaar door te geven waar het beste eten ligt.

Bijensterfte 

Het evenement heeft naast kennis overdragen ook een bredere functie. De internationale bijenpopulatie staat namelijk enorm onder druk. Dit heeft gevolgen voor de insecten zelf, maar ook voor onze voedselproductie en de gezondheid van onze flora. Om bijensterfte tegen te gaan dien je een diverse tuin te hebben met zoveel mogelijk onbespoten planten. Veel bijen lijden onder de vele pesticiden waarmee wij ons voedsel laten groeien of conserveren.

Info 

Meer weten over bijen? Je kan imker Judith tijdens het evenement alles vragen ove bijenweetjes, duurzame acties die wij zelf kunnen ondernemen en de actuele staat van de wereldwijde bijenpopulaties. Het evenement vindt plaats van 14:00 tot 16:00 op Ambrosiusgilde aan de Nesseweg te Rotterdam. Aanmelden kan via deze link.

Door: Nationale Recreatiegids