Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

S10 breekt Spotify-records dankzij optreden Songfestival

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
S10 breekt Spotify-records dankzij optreden Songfestival
Het aantal luisteraars van zangeres S10 heeft sinds de finale van het Eurovisie Songfestival afgelopen zaterdag een recordhoogte bereikt. De zangeres, die met het nummer De Diepte Nederland vertegenwoordigde op het liedjesfestijn, telde maandag op Spotify 2,1 miljoen verschillende maandelijkse luisteraars. Dat blijkt uit cijfers van Spotify.

Begin maart werd het songfestivalnummer van Stien den Hollander, zoals S10 in het echt heet, gepresenteerd. Op dat moment werden haar nummers op Spotify nog door zo'n 650.000 verschillende mensen beluisterd. Sinds de bekendmaking steeg het aantal luisteraars tot zo'n 1,5 miljoen halverwege april. Na haar optreden in Turijn afgelopen zaterdag, waarmee ze op de elfde plek eindigde, nam het aantal luisteraars toe tot ruim 2 miljoen.

Daarmee heeft ze meer verschillende maandelijkse luisteraars dan andere populaire Nederlandse pop-acts als Suzan & Freek (1,8 miljoen), Snelle (1,7 miljoen) en Maan (1,4 miljoen). Overigens maakt Spotify geen onderscheid in het land van herkomst van de luisteraars; die van S10 kunnen vanwege haar deelname aan het songfestival uit heel Europa afkomstig zijn, terwijl die van de drie eerder genoemde artiesten waarschijnlijk vooral uit Nederland komen.

De Diepte is inmiddels meer dan 17 miljoen keer gestreamd op Spotify. Daarmee is het, na Adem je in met rappers Frenna en Kevin, het op één na meest beluisterde nummer van de 21-jarige zangeres. De winnende Oekraïense inzending, Stefania van Kalush Orchestra, is bijna 9 miljoen keer beluisterd.

Door: ANP

19 april '24 (14:32)

Lenette van Dongen annuleert optredens na overlijden moeder

De optredens van cabaretière Lenette van Dongen (65) op vrijdag en zaterdag in Theater de Veste in Delft gaan niet door. Dat meldt het theater vrijdag aan bezoekers. Reden is het overlijden van haar moeder.

19 april '24 (12:25)

Faithless komt op 12 juni naar Paradiso

Faithless geeft op 12 juni dit jaar een concert in Paradiso in Amsterdam. Dat maakt het poppodium vrijdag bekend.

19 april '24 ( 9:19)

Verscherpte regels bij Nationale Herdenking om kans op verstoringen

Er worden dit jaar extra maatregelen genomen tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei op de Dam, vanwege de kans op spontane protestacties of verstoringen. Zo worden maximaal 10.000 mensen toegelaten op het plein, zijn borden, vlaggen of versterkers niet toegestaan en moeten alle aanwezigen daarop gefouilleerd worden.

19 april '24 ( 8:54)

Zanger Chef'Special heeft hernia, clubtour verplaatst

Chef'Special moet ook de rest van de clubtournee verplaatsen. Zanger Joshua Nolet heeft een acute hernia en moest onverwacht worden geopereerd. Door de operatie moet Nolet de komende weken rust nemen.

18 april '24 (15:07)

Twee koninginnen bij opening Amsterdam Spanish Film Festival

Koningin Máxima en koningin Letizia hebben donderdagmiddag in Koninklijk Theater Tuschinski de viering van het 10-jarig bestaan van het Amsterdam Spanish Film Festival bijgewoond. Het filmfestival wordt gehouden van 12 tot en met 21 april, met een programmering in bioscopen in Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. Koning Felipe en koningin Letizia van Spanje brengen woensdag en donderdag een staatsbezoek aan Nederland.

18 april '24 ( 8:40)

Cabaretduo Yentl en de Boer breken voorstelling af: Christine de Boer onwel

Christine de Boer van cabaretduo Yentl en de Boer is woensdagavond tijdens een voorstelling in Maastricht onwel geworden. De show is daardoor vroegtijdig afgebroken, bevestigt het management aan het ANP na berichtgeving van De Limburger.

18 april '24 ( 8:33)

Geluidsoverlast in Rotterdamse kuip: vanaf 2026 geen concerten meer

In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

17 april '24 (13:27)

Prinsjesdag vier je straks niet bij paleis, maar bij festivallocatie Noordeinde

Het lijkt erop dat Prinsjesdag verandert in het Prinsjesfestival. De traditionele opening van het parlementaire jaar zou verouderd zijn. Traditiegetrouw speelt het Koninklijk Huis een belangrijke rol, met onder meer een toer door de Haagse binnenstad, gepaard met paarden, militaire begeleiding en muziek. Daar komt verandering in, meldt NOS.

17 april '24 (10:25)

Extra concert van Froukje in AFAS Live

Froukje geeft komend najaar een derde concert in AFAS Live in Amsterdam. De extra show is op 22 november, maakt concertorganisator MOJO woensdag bekend.

16 april '24 (12:17)

Racoon in het najaar opnieuw op clubtour

Racoon gaat dit najaar op clubtour door Nederland. Dat maakt de band dinsdag bekend. De tour draagt de naam It Is What It Is, net als het nieuwe album dat Racoon dit najaar uitbrengt.