Zeventienjarige jongen overleden op bevrijdingsfestival

Een 17-jarige scholier uit Bunschoten is tijdens bevrijdingsfestival Dance4Liberation in Zwolle overleden, zo meldde de politie onlangs. De oorzaak van zijn dood wordt op het moment onderzocht door de recherche. Dit meldt het AD. 

Onwel 

Op 5 mei bezocht de jongen het evenement aan de Wythmenerplas. Samen met zo’n 30.000 muziekliefhebbers ging men los bij acts zoals Ronnie Flex en Bizzey. Tijdens het evenement raakte hij onwel, waarop hij in het ziekenhuis belandde en diezelfde avond overleed. De organisatie van het festival is enorm aangeslagen. Gedachten gaan uit naar de nabestaanden.

Misbruik 

De politie heeft zich ontfermd over deze vreemde gebeurtenis. Het is goed mogelijk dat ze zich bij dit onderzoek richten op misbruik van verdovende middelen. Dance4Liberation heeft een zerotolerancebeleid maar doorgaans werkt dit niet tegen het grootschalige drugsgebruik op dancefestivals.

De politie Oost-Nederland houdt ook nog andere mogelijkheden open. Het komt bijvoorbeeld steeds vaker voor dat mensen die uitgaan het slachtoffer worden van ongewenste drogering.

Door: Nationale Recreatiegids