De leukste coverbands zie je tijdens Hoge Bomen Festival in Vught

Op 21 en 22 mei kunnen muziekfans genieten van de iconische muziek van David Bowie, Supertramp, Johnny Cash, The Rolling Stones en de Beatles. Het gaat echter niet om de acts zelf, maar om de beste Nederlandse coverbands. Dit meldt het Brabants Dagblad.  

Vught 

De organisatoren van Hoge Bomen Festival hopen hun bezoeken mee te nemen langs de meest invloedrijke artiesten van de vorige eeuw. Als in 2019 vond de eerste editie succesvol plaats nabij Fort Isabella te Vught. In totaal verwacht men dagelijks zo’n 2250 bezoekers. Na de coronapandemie staan de tributebands weer te springen om op het podium te staan. De organisatie streeft het zogenaamde 'woodstockmodel'; vrij rondlopen en naar muziek luisteren in een grasveld vol kleedjes.

Tweede editie 

Dit jaar zal er minder gras zijn omdat een gedeelte van het oude terrein plaats moest maken voor asfalt. Er zullen twee edities plaatsvinden dit jaar. Het festival in Vught zal inzetten op 50-plussers en de bijkomstige historische artiesten. Hoge Bomen Festival in Den Bosch, op 10 en 11 september, zal inzetten op een jonger publiek.

Het festival in Vught duurt van 11:00 uur tot en met 21:00 uur. Het festival in Den bosch duurt van 11:00 tot 23:00. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze website.

Door: Nationale Recreatiegids