S10 trekt ruim 2,2 miljoen kijkers bij halve finale Eurovisiesongfestival

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Turijn heeft dinsdagavond in Nederland ruim 2,2 miljoen kijkers getrokken. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Zangeres S10 sleepte na een spannende bekendmaking een plek voor de finale op zaterdag in de wacht met haar lied De Diepte.

Het aantal kijkers is geen record voor de halve finale van een songfestival. De halve finale met Duncan Laurence werd in 2019 bekeken door ruim 3 miljoen kijkers. Naar de halve finale met Waylon keken in 2018 ruim 2,6 miljoen mensen. Jeangu Macrooy deed in 2021 niet mee in de halve finale. Nederland was dat jaar gastland, waardoor de zanger zich automatisch voor de finale had geplaatst.

Het Eurovisie Songfestival was dinsdagavond het best bekeken programma op de Nederlandse televisie. De voorbeschouwing, met onder anderen NPO-coryfee Jeroen Kijk in de Vegte, trok ruim 1,3 miljoen kijkers en was daarmee goed voor het brons in de kijkcijferlijst van dinsdag. Op de tweede plek stond het NOS Journaal van 20 uur, met 1,7 miljoen kijkers.

Door: ANP